Jalo teko – radiojuontaja Ville Kinaret valjasti nyrkkeilyseuransa kadonneen kipsikätisen Sepon etsintöihin Espoossa: "Pidän itsestäänselvänä velvollisuutena"

Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu? 11:55
Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu?

Poliisi on viime lauantaista saakka etsinyt Espoossa kadonnutta 79-vuotiasta Seppo-nimistä miestä. Mukana on ollut myös suosikkijuontajan kokoama vapaaehtoisten joukko.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaan mukaan viimeinen varma silminnäkijähavainto Seposta tehtiin perjantai-iltana kello kahdeksan aikaan Lahnuksen alueella. Sitä ennen hän tallentui Kalajärven K-Marketin valvontakamerakuviin.

Kalajärven ja Lahnuksen alueella tehtyihin etsintöihin on osallistunut poliisin oman henkilöstön ja rajavartiolaitoksen helikopterin lisäksi runsaasti vapaaehtoisia. Yksi heistä on Pohjois-Espoossa asuva Radio Cityn juontaja Ville Kinaret.

Radiojuontaja vetää asuinalueellaan nyrkkeilyseuraa, jonka väestä hän on koonnut etsintäpartioita.

– Sain yhteyden etsintöjä koordinoivaan kadonneen omaiseen. Sanoin, että jos annatte kartalta alueita, niin me haravoimme niitä nyrkkeilyseuran voimin. Apuna käytetään GPS-trackeria, jonka avulla voimme kuitata, mitkä alueet on jo tutkittu. Nyt odottelemme tietoa uusista tutkittavista alueista ja kerään uusia vapaaehtoisia, Kinaret kertoo MTV:lle.

– Täällä yhteisöllisyys kattaa isomman alueen kuin oman pihapiirin. En tunne kadonnutta tai hänen perhettään. Pidän kuitenkin itsestäänselvänä velvollisuutena, että kun joku katoaa metsään, niin kaikki ketkä pystyvät, etsivät.

"Oli tilanne mikä hyvänsä"

Tutkinnanjohtajan mukaan laajalla etsintäalueella on monenlaista maastoa: metsää, peltoa, suota ja taajamaa. Mittavista etsinnöistä huolimatta mitään Seppoon viittaavaa ei ole löytynyt.

Myös Kinaretin kokoama etsintäpartio poistui pimeästä metsästä apeissa tunnelmissa maanantaina illalla.

– Aika ei enää ole etsijöiden puolella, mutta oli tilanne mikä hyvänsä, niin pitäähän kadonnut pois hakea. Onneksi mukana on useita vapaaehtoisjoukkoja, niin etsintöihin ei tule välipäiviä, Kinaret sanoo.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä Sepon liikkeistä. Mies on 172 senttimetriä pitkä, harmaahiuksinen ja vartaloltaan hoikka. Hänellä on oikeassa kädessään sininen kipsi. Miehellä oli katoamispäivänä yllään valvontakamerakuvassa näkyvät vaatteet.

Vihjeet voi lähettää osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai soittaa numeroon 0295 413 031.

Lue myös:

    Uusimmat