Järjetön fakta Qatarin MM-turnauksesta aiheutti epäuskoa tv-lähetyksessä – "Miten se nousee tuonne?"

Tulosruutu pohjusti jalkapallon MM-kisoja – yksi diagrammi kertoo oleellisen Qatarin turnauksesta 8:30
Tulosruutu pohjusti jalkapallon MM-kisoja – yksi diagrammi kertoo oleellisen Qatarin turnauksesta.

Qatarin isännöimien jalkapallon MM-kisojen kohdalla on puhuttu paljon ilmisoikeusrikkomuksista, mutta myös turnauksen taloudellinen hintalappu on käsittämätöntä luokkaa. Tämä valkeni hyvin Tulosruudun tekemästä selvityksestä. 

C Moren jalkapallostudioista tutut Petri Pasanen ja Antti Niemi perkasivat Qatarin MM-turnauksen puheenaiheita pitkässä Tulosruudussa viime torstaina. Kun puhe kääntyi heti alkuvaiheessa kustannuksiin, Niemi hämmästeli "järkyttävää summaa".   

– Jos mietitään, että mitkään massatapahtumat eivät ole halpoja järjestää, niin miten se (palkki) nousee tuonne? Niemi ihmetteli muiden MM-turnausten rinnalla jättiläismäiseksi kohonnutta kustannusdiagrammia. 

Pääkuvan videolla kerrotaan muun muassa Qatarin MM-kisojen lopullinen hintalappu, selvitetään muita faktoja ja perataan turnauksen ihmisoikeusasioita. Alla puolestaan Tulosruudussa ajettu juttu, jossa kerrotaan, kuinka Qatarin MM-kisojen sietämätön hinta valkeni nepalilaisessa sairaalassa. Tuolloin hoitajan lausumat sanat pysäyttivät suomalaisvieraan.

Qatarin MM-kisoista on maksettu kova hinta – ”Sitä Fifaa ei enää ole" 3:31
Qatarin MM-kisoista on maksettu kova hinta – "Sitä Fifaa ei enää ole."

Lue myös:

    Uusimmat