Järkälemäinen urheilutähti pimahti ja kävi käsiksi raskaana olevaan tyttöystäväänsä – vankeus uhkaa

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa Buffalo Billsiä edustava puolustuksen tukimies Von Miller joutui aiemmin tällä viikolla tekemisiin virkavallan kanssa.

Vuonnna 2011 numerolla kaksi NFL:ään varattu Miller, 34, ilmoittautui torstaina itse poliisille sen jälkeen, kun hänestä oli tehty pidätysmääräys. Kuusivuotisella, 120 miljoonan dollarin sopimuksella Billsiä edustava tähtipelaaja vapautui myöhemmin 5 000 dollarin takuita vastaan.

Poliisi hälytettiin Millerin ja hänen pitkäaikaisen tyttöystävänsä asunnolle Dallasissa keskiviikkona sen jälkeen, kun pariskunta oli ajautunut riitaan. Muun muassa Guardianin siteeraaman poliisilausunnon mukaan Miller "suuttui näkyvästi", kun hänen tyttöystävänsä paiskasi toimistohuoneen oven perässään.

Pian tämän jälkeen 191-senttinen ja 113-kiloinen Miller alkoi töniä tyttöystäväänsä, joka pyysi häntä lopettamaan ja mainitsi raskaudestaan. Tyttöystävä kaatui tuoliin, ja Miller painoi yhdellä kädellä hänen kaulaansa kolmesta viiteen sekuntia. Tämän jälkeen Miller heitti tyttöystävän kannettavan tietokoneen lattialle ja talloi sitä. Revittyään tyttöystävältä hiuksia päästä Miller heitti hänet vielä sohvalle ja asetti molemmat kätensä hänen kaulalleen. Tyttöystävä kertoi saaneensa osan Millerin hyökkäyksestä nauhalle, ja hänen uhattuaan soittaa poliisille Miller poistui paikalta.

Tyttöystävä sai tilanteessa pieniä hoitoa vaativia vammoja. Hän kertoi poliisille olevansa kuudennella viikolla raskaana ja näytti valokuvan positiivisesta raskaustestistä sekä Millerin kanssa käydyn viestinvaihdon lasketusta ajasta ja mahdollisesta lääkärikäynnistä.

Miller on ollut tyttöystävänsä kanssa yhdessä seitsemän vuoden ajan, ja heillä on kaksi yhteistä lasta. Tyttöystävä syytti Milleriä väkivallasta jo 2021, tosin tuolloin Milleriä vastaan ei nostettu minkäänlaisia syytteitä.

Raskaana olevaan ihmiseen kajoaminen on Texasin osavaltiossa niin sanottu kolmannen asteen rikos, josta tuomitaan 2–10 vuoden vankeuteen ja korkeintaan 10 000 dollarin sakkoihin.

Buffalo Bills julkaisi torstaina tiedotteen, jossa seura kertoi olevansa tietoinen tapahtuneesta ja "keräävänsä parhaillaan lisätietoa".

Miller on voittanut NFL:n mestaruusottelun, Super Bowlin, kahdesti urallaan. Kaudella 2015–2016 Denver Broncosissa pelatessaan Miller palkittiin myös Super Bowlin arvokkaimpana pelaajana. Toinen mestaruus tuli Los Angeles Ramsin paidassa kaudella 2021–2022.

NFL:n tähdistöotteluun, Pro Bowliin, Miller on valittu urallaan kahdeksan kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat