Järkyttävää kyytiä yleisurheilun Timanttiliigassa – Euroopan ennätys murskaksi

Ohhoh! Euroopan ennätys rikki Timanttiliigassa 1:48
Katso miesten 400 metrin kisa videolta.

Yleisurheilun Timanttiliigan Lontoon osakilpailussa nähtiin hurjaa kyytiä miesten 400 ja naisten 800 metrillä.

Iso-Britannian Matthew Hudson-Smith juoksi miesten 400 metrillä uuden Euroopan ennätyksen 43,74. Se on ensimmäinen kerta, kun eurooppalainen juoksija alittaa 44 sekunnin rajan. Aika on myös uusi maailman tämän kauden kärkiaika. Sillä ollaan kaikkien aikojen tilastossa 12. sijalla.

Hudson-Smith oli aiemmin tänä vuonna juossut Euroopan ennätykseksi 44,07. Kilpailussa kakkoseksi juoksi Yhdysvaltain Vernon Norwood ennätyksellään 44,10. Myös kolmanneksi yltänyt Trinidad ja Tobagon Jereem Richards juoksi ennätyksensä 44,18.

Iso-Britannia oli myös rautaa naisten 800 metrillä, jossa se otti kolmoisvoiton. Ykköseksi juossut Keely Hodgkinson pääsi aikaan 1.54,61, joka on uusi maailman tämän kauden kärkiaika. Se on myös hänen ennätyksensä sekä maan ennätys.

Kilpailun kakkonen Jemma Reekie juoksi myös ennätyksensä 1.55,61 ja samoin kolmanneksi tullut Georgia Bell, jonka aika oli 1.56,28.

Katso pääkuvan videolta miesten 400 metrin kisa. Alla olevalla videolla naisten 800 metrin kilpailu.

Hurjaa kyytiä! 800 metrillä maailman kärkitulos 3:19