Järkyttävät kuvat leviävät: Lukas Hradeckyn joukkuetoveri osana "panttivankitilannetta" Libyassa

Nigerian pelaajat jäivät lentokentälle jumiin oltuaan matkalla pelaamaan Afrikan-mestaruuskisojen karsintaottelun Libyaa vastaan. Karuissa oloissa yli 14 tuntia jumittanut joukkue on jo ilmoittanut, ettei aio pelata huomista kamppailua.

Nigerian maajoukkueen oli määrä laskeutua Benghaziin sunnuntaina, mutta heidän koneensa ohjattiin sen sijaan Al Abraqiin, joka on noin 230 kilometrin päässä tarkoitetusta määränpäästä.

Nigerian jalkapalloliiton (NFF) virkailija kertoi BBC:lle, että pelaajat hylättiin täysin ja lukittiin lentokenttärakennukseen sen jälkeen, kun he olivat jo tehneet järjestelyjä lähtöä varten.

Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn seuratoveri ja Bayer Leverkusenin tähtihyökkääjä Victor Boniface kertoi pelaajien surkeista oloista sosiaalisessa mediassa.

Bonifacen mukaan pelaajat jätettiin yli 13 tunniksi ilman ruokaa, wifiä tai nukkumapaikkaa. Nigerian maajoukkue julkaisi kuvia pelaajista, jotka makasivat lentokentän tuoleilla.

– Tämä alkaa olla pelottavaa. Voitte ottaa pisteenne (pelistä). Haluamme vain palata takaisin kotimaahamme, Boniface kirjoitti X:ssä puoli kolmelta Suomen aikaa.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

 

 

– Pysy turvassa, Victor - ajattelemme sinua ja joukkuetovereitasi, kommentoi Leverkusen X:ssä.

“Muistuttaa yhä enemmän panttivankitilannetta”

Nigerian kapteeni William Troost-Ekong kertoi X:ssä, ettei joukkue aio pelata tiistain ottelua Libyaa vastaan. Päätös on tehty yhteismielin.

– Olemme pyytäneet Nigerian hallitusta puuttumaan asiaan ja pelastamaan meidät. Olen kokenut kaikenlaista ennenkin pelatessani vieraspelejä Afrikassa, mutta tämä on häpeällistä käytöstä.

Troost-Ekong ja Nigerian tähtihyökkääjä Victor Osimhen kuvailivat pelaajien kohtelua Libyan jalkapalloliiton (LFF) järjestämäksi tempuksi, jolla se saisi etulyöntiaseman tiistain otteluun. 

– Se on tarkoituksellinen taktiikka pelaajien moraalin heikentämiseksi ja romuttamiseksi, ja tilanne alkaa muistuttaa yhä enemmän panttivankitilannetta, Osimhen sanoi.

Nigerian pelaajien tilanne on seurausta Libyan valituksista, joiden mukaan heitä kohdeltiin vihamielisesti Nigeriassa, kun maat kohtasivat ensimmäisen kerran viime perjantaina.

Libyan virkamiehet väittivät, ettei Nigeria tarjonnut heille bussia 130 kilometrin matkalle Uyoon, minkä vuoksi he jäivät tuntikausiksi jumiin.

LFF kuitenkin kiistää syytökset tuoreen tapauksen tarkoituksellisesta aiheuttamisesta.

– Ei ole mitään perusteita syyttää Libyan turvallisuusjoukkoja tai LFF:ää tämän välikohtauksen tarkoituksellisesta järjestämisestä. Kiistämme jyrkästi kaikki väitteet, jotka viittaavat vilpilliseen toimintaan tai sabotaasiin tässä tilanteessa, LFF tiedotti.

NFF:n mediapäällikkö Promise Efoghe kuitenkin selventää, etteivät he ole saaneet minkäänlaista perustelua sille, miksi lentokone ohjattiin eilen Al Abraqiin.

– Libyalaiset eivät pyrkineet auttamaan. Kun NFF yritti tehdä vaihtoehtoisia järjestelyjä, meidät lukittiin lentokentän sisälle. Kuin olisimme vankilassa lentokentällä, Efoghe sanoi.

Matka Al Abraqista Benghaziin kestäisi yli kolme ja puoli tuntia maanteitä pitkin, mutta Troost-Ekongin mukaan pelaajat eivät ole halunneet matkustaa tällä tavalla Libyan turvallisuustilanteen vuoksi.

Tuoreimpien tietojen mukaan Libya on nyt suostunut lennättämään Nigerian pelaajat takaisin kotimaahansa 14 tunnin odottelun jälkeen. Tiistain ottelua ei näiltä näkymin olla pelaamassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat