- broilerin siipiä - kookosmaitoa - tuore miniananas - cashew-pähkinöitä - 2 punajuurta - vaahtokarkkeja
Harri Syrjäsen ja Jasmin Mäntylän menu:
Punajuuri-kookoskeitto
2 punajuuurta 1 dl valkoviiniä 1 dl vettä 1 dl kookosmaitoa
Kuori punajuuret ja pilko pieneksi. Laita kattilaan nesteet ja punajuuret, keitä 18 min. Soseuta.
Kuminabroileripalat ja itämaista riisiä
Itämainen riisi
2 dl riisiä 3 dl vettä 1 tl kurkumaa 1 tl chilä 1 tl paprikaa 1/2 kardemummaa 1/2 prk kikherneitä
Laita riisi kiehumaan, lisää mausteet ja keitä kypsäksi. Loppuvaiheessa lisää kikherneet ja lämmitä hieman.
Kuminabroileri
1/2 pkt tulisesti marinoituja broilerin siipiä 1 tl kuminaa sitruunan kuori raastettuna
Mausta siivet ja paista uunissa 250 C:ssa 19 min.
Yrttibroileri
1 rkl basilikaa pilkottuna 1/2 pkt broileria 1/2 valkosipuli 1 rkl persiljaa pilkottuna
Hiero yrtit ja valkosipuli kanan pintaan. Paista uunissa 250 C:ssa 19 min. Tarjoa riisin kera.
Ananas-pannukakku tartetain
1 tuore miniananas 1 dl sokeria 50 g voita 3 munaa 3 dl maitoa 1 rkl sokeria
Valmista pannukakkutaikina. Paahda sokeri, lisää joukkoon voi ja ananaskiekot. Ruskista pannulla. Kumoa taikina paistinpannulle. Kypsennä hetki levyllä ja loppukypsennys uunissa 220 C:ssa13 min.
Vaahtokarkkikeitto
6 vaahtokarkkia 1 dl kermaa
Laita kattilaan kerma ja vaahtokarkit. Kiehauta 5 min. Vatkaa tasaiseksi ja nauti.