Jässi ei hiisku maajoukkuejatkostaan

Vuoden tauon jälkeen paluun jalkapalloilun A-maajoukkueeseen tehnyt Jussi Jääskeläinen valmistautuu hyvillä mielin tiistain EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan.

Jääskeläinen painottaa kuitenkin, että paluu koskee ainakin tällä hetkellä vain tätä yhtä ottelua.

- Nyt keskitytään kaikki täysin Unkari-otteluun. Jatkoa ei sen enempää ole mietitty tai mietitä. Nyt olen mukana, kun kutsu kävi, Jääskeläinen sanoi.

Kutsun maajoukkuetehtäviin Jääskeläinen sai, kun karsintojen ensimmäiset ottelut tolppien välissä pelannut Otto Fredrikson on kärsinyt olkapäävaivoista. Jo aiemmin päävalmentaja Stuart Baxterin kanssa oli sovittu, että Jääskeläinen on käytettävissä, jos näyttää siltä että maajoukkueen ykkösmaalivahdin pelaaminen on epävarmaa.

- Otolla on nyt useampi viikko siitä, kun hän on viimeksi pystynyt pelaamaan, joten olin valmis tulemaan mukaan. Asetelma on kuitenkin muuten selvä: Otto on Suomen ykkösmaalivahti. Tämä tuli myös täysin selväksi, kun juttelin päävalmentaja Baxterin kanssa, Jääskeläinen painotti.

Olkapää jo kunnossa

Fredriksonin pelaaminen tiistaina on toki myös edelleen mahdollista.

- Olkapää on täysin kunnossa ja olen pystynyt harjoittelemaan ihan täysillä, Fredrikson puolestaan kertoi.

Jääskeläiselle paluu tuttuihin ympyröihin on sujunut helposti ja kokenut maalivahti on selvästi hyvillä mielin mukana.

- Takana on kunnon kesäloma. Tässä iässä tekee hyvää kun saa pitää kunnolla useamman viikon lomaa. Tuntuu että oma kuntokin on ihan eri luokkaa kuin muutamana aiempana vuonna. Hienoa palata taas maajoukkueeseen.

"Nolla pidetään"

Tulevaa Unkari-ottelua Jääskeläinen odottaa innolla.

- Tietysti toivon pelaavani, kun olen mukana. Tärkeä peli kotikentällä edessä ja toivotaan, että saamme yleisöltä hyvän vastaanoton lisäksi. Katsomo täyteen ja kolme pistettä ilman muuta tästä pelistä tarvitaan, Jääskeläinen suunnittelee.

- Siitä lähdetään, että nolla pidetään omassa päässä ja sitä kautta lähdetään hakemaan voittoa.

A-maajoukkueen maalivahtiosastoa tiistain otteluun karsittiin myös lauantaina, kun ryhmässä oli mukana peräti neljä maalivahtia. Lievästä reisivammasta kärsinyt Peter Enckelman matkasi kotiin parantelemaan vammaansa ja joukkueen vahvuudessa jatkavat maalivahdeista Jääskeläinen, Fredrikson sekä Jukka Lehtovaara.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat