Jättimäinen öljytankkeri ajelehtii liekeissä Punaisellamerellä – mahdollisella öljyvuodolla katastrofaaliset seuraukset

Huthikapinalliset iskivät 150 000 tonnia kuljettavaan öljytankkeriin kuluneella viikolla.

Huthikapinallisten pommittama öljytankkeri on tulessa Punaisellamerellä, kertoo Iso-Britannian merenkulkuviranomainen. Kreikan lipun alla seilaavalla Sounion-öljysäiliöaluksella on havaittu kolme tulipaloa, sen jälkeen, kun huthikapinalliset ilmoittivat torstaina 22. elokuuta iskeneensä siihen. Huthikapinalliset hyökkäsivät alukseen ensimmäisen kerran keskiviikkona useilla iskuilla. 

Iskut aiheuttivat tulipalon, sekä moottorien tehojen menetyksen. Aluksen 25 hengen miehistö evakuoitiin läheiseen Dijiboutiin. Tällä hetkellä tulessa oleva alus seisoo ankkuroituna Jemenin ja Eritrean välisellä merialueella.

Iso-Britannian merenkulkuviranomaisten mukaan huthien perjantaina julkaiseman videon perusteella tulipalot eivät olisi syttyneet iskujen seurauksena, vaan tankkeri sytytettiin tuleen.

Merenkulkuviranomaisen mukaan aiemmin Jemenin ja Eritrean väliselle merialueelle ankkuroitu alus näyttäisi nyt ajelehtivan.

Vaurioitunut tankkeri on 274 metriä pitkä ja se kuljettaa 150 000 tonnia raakaöljyä. Iskut aiheuttavat viranomaisten mukaan vakavan ympäristöriskin.

– Mahdollinen öljyvuoto johtaisi katastrofaalisiin seurauksiin alueen ympäristölle, Dijiboutin satama- ja vapaa-alueviranomainen kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Sounion on kolmas Kreikkalaisen Delta Tankersin operoima alus, joka on joutunut huthien hyökkäysten kohteeksi elokuun aikana.

Huthien mukaan iskujen tavoitteena on tukea palestiinalaisia Gazan kaistalla, jossa Israelin iskut jatkuvat jo yli kymmenettä kuukautta. 

Lue myös:

    Uusimmat