Jättiyllätys: Jaro nujersi alakuloisen Lahden – toinen jalka Veikkausliigassa

FF Jaro ja FC Lahti kamppailevat paikasta ensi kauden Veikkausliigasta. Altavastaajana liigakarsintaan lähtenyt Jaro voitti ensimmäisen osaottelun Pietarsaaren keskuskentällä 2–0-lukemin keskiviikkoiltana. Samaan aikaan selvisivät Veikkausliigan eurolopputurnauksen ensimmäisen kierroksen jatkoon pääsijät.

Jaro meni johtoon pelin 35. minuutilla, kun ruotsalaishyökkääjä Edvin Crona sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä ja ampui pallon oikeaan yläkulmaan.

Lahti oli hetkeä aiemmin pakotettu maalivahdin vaihtoon, kun 17-vuotias suurlupaus Osku Maukonen loukkaantui ja ruotsalainen David Mikhail heitettiin kehiin.

FC Lahden alakulo sai jatkoa toisella puoliajalla, kun Jarolle vihellettiin rangaistuspotku. Punapaitojen kymppipaita Sergei Eremenko astui pallon taakse ja viimeisteli kylmänviileästi vasempaan alakulmaan tuplatakseen isäntien johdon.

Ricardo Duarten lahtelaismiehistö ei onnistunut löytämään tietään takaisin peliin rankkasateen keskellä ja hävisi ensimmäisen osaottelun 0–2-lukemin. Ratkaiseva osaottelu pelataan Lahdessa sunnuntaina kello 16.

– Tuulee ja sataa vettä. Eihän tällä ollut jalkapallon kanssa mitään tekemistä. Se, kumpi voitti kaksinkamppailut tänään, voitti ottelun, FC Lahden kapteeni Mikko Viitikko harmitteli Ruudun tv-haastattelussa.

Jaro on pelannut Veikkausliigassa viimeksi kaudet 2002–2015.

Gnistanin eurounelma elää

Veikkausliigan eurolopputurnauksen ensimmäisistä otteluista jatkoon selvisivät IF Gnistan ja FC Haka.

Gnistan päihitti Vaasan Palloseuran vieraissa 1–0-lukemin, kun Teemu Penninkangas maalasi pelin ainokaisen 78. minuutilla. VPS joutui pelaamaan yli puolet ottelusta vajaalla, kun Mikko Pitkänen komennettiin 38. minuutilla suihkuun.

Toisessa otteluparissa FC Haka toi FC Interin kauden päätökseen, kun se voitti turkulaiset 2–1-lukemin jatko-ottelun jälkeen. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajan loppuhetkillä, kun Haymenn Bah-Traore teki Hakan voittomaalin.

Gnistan ja Haka kohtaavat eurolopputurnauksen toisella kierroksella lauantaina. Ottelu pelataan Valkeakoskella, ja sen voittaja pelaa kaksiosaisessa finaalissa SJK:ta vastaan.

Artikkelia päivitetty kello 20.45: Juttuun lisätty keskiviikkoillan eurolopputurnauksen tulokset.

Lue myös:

    Uusimmat