Jari Aarnio paitsi kiistänyt syyllisyytensä, myös korostanut, että kukaan ns. tynnyrijutussa tuomittu ei ole nimennyt häntä osalliseksi tapaukseen. Nyt kuitenkin samasta rikoksesta epäilty UB-jengin johtaja kertoo Aarnion roolista aivan muuta.
Niin sanotussa tynnyrijutussa on annettu tuomioita viidelle suomalaiselle.
Kolme henkilöä on hakenut tuomion purkua korkeimmalta oikeudelta ja kaksi tyytynyt hovioikeuden tuomioon. Uusina epäiltyinä Aarnion lisäksi ovat UB-jengin johtohahmo Keijo Vilhunen sekä nainen, jonka poliisi uskoo järjestelleen Aarniolle yhteyksiä Hollantiin 2000-luvun alusta lähtien.
Tapaaminen ratapihalla
Oman loppulausuntonsa lisäyksessä Vilhunen ottaa esille tapauksen vuoden 2011 keväältä.
– Huhtikuun alkupuolella tapasin Jari Aarnion Helsingin ratapihalla Pasilassa Aarnion aloitteesta. Hän kysyi tuolloin minulta, voisinko löytää henkilön, joka voisi toimia vastaanottajana jollekin lähetykselle.
Vilhunen ei kertomansa mukaan tiennyt mistä oli kyse, eikä kysynyt Aarniolta.
– Kyseessä piti olla yksinkertainen tehtävä: ottaa lähetys vastaan ja jättää se johonkin tiettyyn paikkaan.
Vilhunen kertoi luvanneensa kysellä, löytyisikö tällaista henkilöä.
Aarnio on kiistänyt tavanneensa Vilhusta tai olleensa tähän yhteydessä huhtikuussa 2011.
5000 euron palkkio, sim-kortti ja ohjeet
Vilhunen tapasi Aarnion uudelleen sen jälkeen kun oli löytänyt henkilön, joka suostui huolehtimaan asiasta. Hän kertoi kuulleensa tuolloin, että luvassa oli 5000 euron palkkio.
Kolmannella tapaamiskerralla Vilhunen kertoo saaneensa Aarniolta sim-kortin ja ohjeet, joita hän ei oman kertomansa mukaan lukenut vaan toimitti ne henkilölle, joka oli lupautunut huolehtimaan asiasta. Vilhunen ei kerro, kuka tämä henkilö oli.
Motiivikseen Vilhunen kertoo sen, että Aarnio olisi voinut aiheuttaa hänelle hankaluuksia. Hän sanoo, ettei itse saanut palkkiota.
”Vastaanotto tapahtui ohjeiden mukaisesti”
Vilhunen kertoo kuulleensa, että vastaanotto oli tapahtunut ohjeiden mukaisesti ja että hän välitti tämän tiedon Aarniolle. Neljännellä tapaamiskerralla hän sanoo saaneensa 5000 euroa ja toimittaneensa ne eteenpäin.
Vilhunen sanoo ymmärtäneensä esitutkinnan perusteella, että asia olisi liittynyt tynnyrijutun ensimmäisen hasiserän maahantuontiin huhtikuussa 2011.
Vilhunen itse kiistää tienneensä, että kyse olisi hasiksen vastaanotosta ja että hän olisi mitenkään osallinen huumausaine-erän vastaanottamiseen tai levittämiseen Suomessa.
Tuomitut eivät kommentoi Aarnion roolia
Tynnyrijutussa jo tuomitut eivät kuulusteluissa avaa mitenkään sitä, liittyykö Jari Aarnio tapaukseen. He joko toteavat, etteivät tunne Aarniota tai etteivät vastaa kysymykseen.
Myöskään Keijo Vilhusen roolia he eivät valota mitenkään. Sekä Aarnio että Vilhunen ovat kiistäneet osallisuutensa huumausainerikoksiin.