Jere Lehtinen täytti 50 vuotta – näin merkkipäiväänsä vietti kiekkolegenda, joka muuntautuu kesäisin metallia fanittavaksi festarikansalaiseksi

Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vierailee NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa 11:38
Mitä kuuluu Selänteelle, Filppulalle ja Granlundille? MTV vieraili NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa

Jere Lehtinen juhli juhannuksena 50-vuotispäiviään yhdessä perheensä kanssa.

Jääkiekkomaajoukkue Leijonien general manager Jere Lehtinen vietti hiljattain suurta merkkipäivää, sillä hän täytti juhannuspäivänä lauantaina 24. kesäkuuta 50 vuotta. Lehtinen kertoi MTV Uutisille perinteisessä NHL-tähtien Bermuda-tennisturnauksessa olevansa pyöreiden täyttämisestä mielissään. 

– Hyvältä tuntuu! Olen ehkä ajatellut sillä tavalla, etten hirveästi mieti sitä. Sanotaan, että mieli ja yläpää pysyvät virkeänä, mutta tietenkin kroppa vähän antaa merkkejä siitä, että varmaan ikää tässä tulee lisää. Mutta eipä siinä mitään, ollaan positiivisia. 

Itse syntymäpäivää juhlistettiin Lehtisen mukaan juhannuksena perheen kesken pienellä porukalla. Juhannuksen jälkeisellä viikolla oli isommat juhlat, joihin kokoontui Lehtiselle tärkeitä ihmisiä runsain mitoin vuosien varrelta. 

– Tuli paljon porukkaa eri ajanjaksoilta, niin Espoon kavereita, kaikilta jääkiekkoajanjaksoilta ja sitten muita ihmisiä, ketä tässä on oppinut tuntemaan. 

Jääkiekkokauden jälkeen Lehtinen on saanut ottaa happea ja keskittyä muun muassa mökkeilyyn sekä hänelle tärkeään kesäaktiviteettiin: festareihin. Bermuda-turnauksen päätteeksi Lehtinen kertoi suuntaavansa Tuska-festivaaleille Helsingin Suvilahteen, jonka vakivieras hän on kertomansa mukaan ollut jo yli 20 vuotta. 

Tuskan lisäksi Lehtiselle toinen tärkeä tapahtuma kesäisin on Oulussa järjestettävä Qstock, jota hän kiittelee hyvistä järjestelyistä vuosittain. 

– Sitten on pienempiä keikkoja ja festareita kesällä, niitä on nyt aikaa käydä katselemassa. 

Lisäksi tärkeä tapahtuma kesällä on myös perinteinen Bermudan Kannu, jossa Lehtinen on viihtynyt niin ikään yli kahtenakymmenenä kesänä: ensimmäistä kertaa hän oli haistelemassa tunnelmaa vuonna 1999, ja seuraavana vuonna 2000 tarttui tennismailan varteen. 

Tänä vuonna pelit jäivät Lehtiseltä kuitenkin väliin. 

– En tiedä, onko iän myötä kroppa vähän antanut semmoisia vinkkejä, ettei tänä vuonna pysty pelaamaan. Vanhoja, uran aikaisia vammoja. Laitetaan ensi vuodeksi kuntoon, että pääsisi taas, koska onhan se sellainen kiva juttu päästä tuolla pelaamaan. 

– Tietenkin pilke silmäkulmassa pelataan tämä turnaus, Lehtinen muistuttaa nauraen. 

Hänelle on kuitenkin selkeää, kenen peliä erityisesti seuraa tänä vuonna katsojana. 

– Kyllähän tässä kun ollaan Kortelaisen Mikan, "Köllin", kanssa lähekkäin monta vuotta oltu maajoukkueessa, niin katsoo, miten se selviytyy tuolta. Mutta hyvin se näyttää vielä liikkuvan!

Kesältä Lehtinen odottaa myös sitä, että pääsee herkuttelemaan omilla kesän suosikkiruoillaan, jotka puhuttelevat monia muitakin suomalaisia. 

– Uudet perunat ehdottomasti, sitten siihen kala, lohi eri muodoissaan: savu, kylmäsavu, graavi. Se on aika simppeliä. Ja tietysti makkara on semmoinen, ettei sitä talvella tule syötyä ja se on parasta vielä, jos sen nuotiolla päåäsee tekemään. Siitä kun lähtee eteenpäin, pärjää hyvin! 

Lue myös:

    Uusimmat