Jessie Digginsillä kauhistuttava episodi tv-kuvien ulkopuolella

Yhdysvaltalainen hiihtotähti Jessie Diggins kaatui pelästyttävästi ennen voittamaansa Tour de Skin uudenvuodenpäivän osakilpailua.

Diggins lensi nurin kovavauhtisessa, jäistä lunta sisältäneessä alamäessä ja liukui noin 100 metriä, kun hän oli lämmittelemässä Italian Toblachissa käytyyn 20 kilometrin takaa-ajoon. Diggins kuvaili tv-kuvien ulkopuolella tapahtunutta kolaria isoksi. Sauvat menivät sen jäljiltä vaihtoon.

– Olen ok, mutta se säikäytti minut, Diggins sanoi Dagbladetille.

Yhdysvaltalainen teki laskuihinsa sen muutoksen, että nopeimman kohdan sijaan hän laski hitaammasta kohdasta, missä hän koki lumen turvallisemmaksi.

Viaplayn haastattelussa laskemista kävi puolestaan läpi kymmenentenä asemansa säilyttänyt Suomen Krista Pärmäkoski. Hän sanoi, että häntä pelotti laskea pitkää ja vauhdikasta laskua joka kerta.

– Siinä oli yksi liippainen ura, jossa olisi ollut tosi kova vauhti, mutta en uskaltanut tulla siihen, kun minusta tuntui, että sukset eivät pysy alla. Vähän sieltä sivusta laskin, jäisiä laskukohtia vältellyt Pärmäkoski kertoi.

"Jos en tunne jalkojani, keskityn käsiini"

Diggins aloitti Tourin kolmannen osakilpailun hurjaa kyytiä ja johti otatusta parhaimmillaan yli minuutilla, mutta oli tiukoilla lopussa. Vaikka Diggins hyytyi viime kilometreillä, hän pystyi kuitenkin kasvattamaan eronsa Tourilla toisena olevaan Saksan Victoria Carliin takaa-ajon alun seitsemästä sekunnista 47 sekuntiin.

Diggins sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa kuulleensa oman perheensä ja muiden yhdysvaltalaisten huutoja ladun varresta ja saaneen niistä virtaa.

– Puskin lujaa koko päivän ja tein parhaani. Muutamien viime kierrosten aikana tunsin tuskin jalkojani ja tuli kramppailuja. Ajattelin vain, että ok, jos en tunne jalkojani, keskityn käsiini, Diggins totesi Dagbladetille.

Toblach, naisten 20 kilometrin vapaan takaa-ajon lopputulokset:

1. Jessie Diggins, Yhdysvallat 58.18,7
2. Victoria Carl, Saksa +46,5
3. Linn Svahn, Ruotsi +48,2
4. Jonna Sundling, Ruotsi +48,2
5. Astrid Öyre Slind, Norja +49,6
6. Heidi Weng, Norja +51,7
7. Frida Karlsson, Ruotsi +52,5
8. Kerttu Niskanen, Suomi +52,6
9. Emma Ribom, Ruotsi +55,7
10. Krista Pärmäkoski +1.18,0
25. Jasmi Joensuu, Suomi +4.17,1
31. Anne Kyllönen, Suomi +5.30,1
48. Vilma Ryytty, Suomi +8.09,7

Lue myös:

    Uusimmat