Joe Bidenin poika aikoo tunnustaa syyllistyneensä veropetoksiin

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin poika Hunter Biden aikoo tunnustaa syyllisyytensä.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin poika Hunter Biden, 54, aikoo tunnustaa syyllisyytensä veropetoksiin, kertoo Bidenin asianajaja NBC Newsin mukaan.

Bidenia vastaan nostettiin joulukuussa 2023 yhteensä yhdeksän liittovaltiotason syytettä muun muassa verojen välttelystä ja väärien verotietojen antamisesta. 

Syytteiden mukaan Biden oli jättänyt maksamatta veroja 1,4 miljoonaa dollaria vuosina 2016–2019.

Joulukuisen syytekirjelmän mukaan Biden oli tuhlannut miljoonia dollareita ylelliseen elämäntyyliin, kuten huumausaineisiin ja seuralaispalveluihin, mutta jättänyt veronsa maksamatta.

Tunnustamalla Biden välttäisi viikkoja kestävän oikeudenkäynnin, joka saattaisi tuoda lisää julki noloja yksityiskohtia hänen yksityiselämästään.

Kesäkuussa 2024 Biden tuomittiin ampuma-aserikoksesta Delawaressa. Bidenin syytteet liittyivät ampuma-aseiden laittomaan hallussapitoon. Bidenia syytettiin muun muassa siitä, että hän oli valahdellut huumeiden käytöstään hankkiessaan käsiasetta vuonna 2018. Hunter Biden on kärsinyt alkoholi- ja huumeongelmista.

Valamiehistö totesi Bidenin syylliseksi kaikkiin kolmeen syytekohtaan. Kaksi syytteistä oli väärien lausuntojen antamisesta ja yksi laittomasta aseen hallussapidosta. 

Asiaan yritettiin aiemmin sovintoratkaisua, mutta sopimus kaatui. 

BBC:n mukaan Bidenia voi odottaa jopa 25 vuoden vankeustuomio. Yhdysvaltain Delawaren osavaltiossa käydyssä oikeudenkäynnissä kuultiin todistajia noin viikon ajan. Tuomio langetetaan myöhemmin.

 

Lue myös:

    Uusimmat