Joensuun julmasta lapsimurhasta epäilty isäpuoli pahoinpideltiin – haki itselleen oikeutta tutkintavankeudessa

Joensuun lapsimurhasta epäilty 26-vuotias mies joutui huumekauppojensa takia mukiloiduksi Espoossa vuonna 2020. Asiaa puitiin oikeudessa hiljattain samaan aikaan, kun mies istuu itse tutkintavankeudessa puolisonsa 4-vuotiaan pojan murhasta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi kolmen vuoden takaisesta pahoinpitelyasiasta ratkaisunsa 22. tammikuuta. 

Väkivaltaan osallistuivat 27- ja 33-vuotiaat miehet, ja teko tapahtui kauppakeskus Ison Omenan edustalla. Väkivallan yhteydessä vanhempi miehistä varasti myös uhrinsa kännykän ja lompakon.

Uhri sai pahoinpitelystä murtumia kasvoihinsa, verenvuodon silmäänsä sekä erilaisia ruhjeita ja mustelmia. Hänet vietiin tilanteen jälkeen hoidettavaksi sairaalaan, jossa hän vietti yhden yön.

Väkivallan tarkoituksena oli kostaa 26-vuotiaalle huonolaatuinen huumausaine, jota hän oli myynyt pahoinpitelijöiden kaverille. Mies oli kärsinyt huumetta käytettyään hengitysvaikeuksista.

Kaksi mukiloi yhtä

26-vuotias oleskeli tapahtumien aikaan Espoossa. Hän kuljetti potkulautaa kauppakeskuksen edustalla saadessaan varoituspuhelun, että häntä ollaan tulossa hakkaamaan.

Samassa hänen kimppuunsa hyökkäsi 27-vuotias mies, joka tempaisi häntä nyrkillä rajusti kasvoihin. Hyökkääjä kaatoi uhrinsa maahan ja yritti kuljettaa retuuttamalla jonnekin.

Väkivallan ensimmäiset vaiheet tallentuvat kauppakeskuksen kameravalvontatallenteille.

Pahoinpitely jatkui läheisessä puistossa, jonne kameravalvonta ei yltänyt. Tilanteella oli kuitenkin muutama todistaja.

Hyökkääjä kuljetti nimittäin uhrinsa potkulaudan läheiseen puistoon. Kun uhri yritti hakea potkulautansa takaisin, hän sai päälleen 27-vuotiaan lisäksi 33-vuotiaan miehen.

2000 euroa kärsimyskorvauksia

Syyttäjä vaati 27- ja 33-vuotiaille miehille rangaistusta törkeästä ryöstöstä. Käräjäoikeus katsoi teon kuitenkin perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi ja puhelimen sekä lompakon anastuksen varkaudeksi.

Oikeus määräsi 27-vuotiaalle rangaistukseksi vuoden ehdollista vankeutta ja 33-vuotiaalle 10 kuukautta ehdotonta vankeutta. Jälkimäisen miehen rangaistuksen ehdottomuuteen vaikuttivat hänen aiemmat rikoksensa.

Lisäksi miehet joutuvat maksamaan uhrilleen 2000 euroa kärsimyskorvauksia.

Pahoinpitelytuomiosta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Murhaoikeudenkäynti alkanee pian

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut 26-vuotias mies on istunut viime kesäkuusta lähtien tutkintavankeudessa, samoin hänen 22-vuotias avopuolisonsa.

Poliisi epäilee, että pariskunta murhasi raa'asti naisen 4-vuotiaan pojan Joensuun Rantakylässä sijainneessa kerrostaloasunnossaan viime kesäkuun alussa. Poliisi on aiemmin kertonut, että kuolleesta pikkupojasta löytyi laajoja ja vakavia palovammoja.

Syyttäjän on tarkoitus saada syyteharkinta päätökseen 31. tammikuuta, jolloin Etelä-Karjalan käräjäoikeus alkaisi käsitellä tapahtumia viimeistään helmikuun puolivälissä.

Esitutkinnan aikana ilmeni, että lapsella oli lastensuojelun asiakkuus ja hän oli joutunut kaltoinkohtelun uhriksi jo ennen kuolemaansa. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, hoitiko lastensuojelu tehtävänsä pikkupojan kohdalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja