- broilerin jauhelihaa - pekonia - sabadiljo-hedelmä - kokonainen maissintähkä
Hans Välimäen ja Jonna Kantolan menu:
Maissikeitto
maissintähkä (tai 1 pss pakastemaissia)1/4 juuriselleriä1 sipulipalsternakkavalkosipulinkynsi2 dl kanalientä50 g voitaperuna
Freesaa vihannekset voissa kevyesti, lisää kanaliemi, suola ja pippuri sekä kerma. Keitä n.15 min., tarkista maku, soseuta ja siivilöi. Nauti.
Gratin melanne
1 dl vaahdotettua kermaa 100 g parmesania suolaa pippuria
Vatkaa kerma. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla sekä pippurilla. Gratinoi grillivastuksen alla tai kaasupolttimella.
Kanaburgeri
250 g broilerin jauhelihaa 1 dl kermaa 1/2 sipuli valkosipulinkynsi suolaa pippuria paahtoleivän siivu
Turvota leipä ja kerma. Lisää mausteet ja liha. Pyöräytä massa, mausta ja paista uunissa.
Karamellisoitua Sabadilja-hedelmää ja Cointreau-kermaa
2 Sabadilja-hedelmää 2 cl Cointreau-likööriä 1 dl kermaa 50 g sokeria
Kuori hedelmä. Pilko. Karamellisoi pannulla. Lisää tilkka vettä. Laita astiaan. Vatkaa kerma ja kaada mukiin päälle. Nauti.