Joonas Korpisalo torjui upean merkkipaalun – vain Patrick Kane oli liikaa

Jääkiekon NHL:ssä itäisen konferenssin pistejumbo Ottawa Senators vei vierasvoiton Detroit Red Wingsistä lukemin 5–1. Senatorsin maalilla Joonas Korpisalo torjui 30 kertaa. Voitto oli Korpisalon uran 100:s NHL:ssä.

Kesällä tehdyn lonkkaleikkauksen jälkeen vasta toista otteluaan pelannut Detroitin Patrick Kane oli ainoa Korpisalon ohittanut pelaaja. Kanen laukoma 1–1-tasoitusmaali syntyi ensimmäisessä erässä.

22 peliä tällä kaudella pelannut Senators on voittanut tasan puolet peleistään.

Nashville Predatorsin suomalaisvahdeista vuorossa oli tällä kertaa Kevin Lankinen vierasottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Lankinen ohitettiin ottelussa kolme kertaa. Toronton Noah Gregor viimeisteli 4–0-loppulukemat tyhjään maaliin.

Lankinen keräsi ottelussa 33 torjuntaa.

Dallasin Hintz sairastuvalla

Dallas Stars kärsi kotihallissaan selvän 1–6-tappion liigan hallitsevalle mestarille Vegas Golden Knightsille.

Dallasin suomalaispuolustaja Jani Hakanpää merkittiin joukkueensa ainoan maalin toiseksi syöttäjäksi. Syöttöpiste oli Hakanpäälle kauden neljäs.

Dallasin Miro Heiskanen pelasi ottelussa noin 23 minuuttia ja Esa Lindell hieman alle 20 minuuttia.

Texasilaisjoukkueen suomalaishyökkääjä Roope Hintz ei pelannut ottelussa sairastumisen vuoksi, Stars kertoi X-viestipalvelussa.

Läntisen konferenssin kärjessä oleva Vegas on voittanut kauden 28 ottelustaan 18.

Ylönen voittolaukauksilla Montrealin voittaessa

Buffalo Sabresin ja Montreal Canadiensin paremmuutta haettiin 2–2-lukemiin päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen voittolaukauksilla.

Canadiensin Jesse Ylönen teki yhden joukkueensa kolmesta voittolaukauskisan onnistumisesta voitokkaassa ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Montrealin toinen suomalaishyökkääjä Joel Armia pelasi noin vartin verran, ja Buffalon ainut suomalaispelaaja Henri Jokiharju nähtiin jäällä hieman päälle 20 minuutin ajan.

Jo lauantain puolella Suomen aikaa päättyneessä ottelussa Boston Bruins voitti kotonaan Arizona Coyotesin maalein 5–3. Arizonan Juuso Välimäki ja Matias Maccelli saivat kumpikin syöttöpisteen ottelussa.