Jori Lehterä antoi palaa SM-liigan kultakypäristä – "En pidä yhtään!"

Tappara tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:32
Video: Jori Lehterä syöttää ja Veli-Matti Savinainen iskee Tapparan illan toisen osuman

Tapparan kultakypärä Jori Lehterä oli monessa mukana, kun SM-liigan finaalit jatkuivat tiistaina Lahdessa.

Tappara vei taiston nimiinsä loppulukemin 3–1. Vieraiden ykköstähti Jori Lehterä nousi tiistain Lahden koitoksessa parrasvaloihin. Isot hetket osuivat toisen erän alkuvaiheille, kun Lehterä karkasi ensin läpiajoon.

Viimeistely-yritys päätyi tolppaan. Hetki tästä ja Tappara pääsi ylivoimalle, minkä aikana reppu heilui. Lehterä käänsi kiekon Veli-Matti Savinaiselle, joka niittasi pikkumustan tyhjään verkkoon.

– Samettinen kääntö. Ei siinä ollut yhtään raivoa päällä aiemmasta. Pilke silmäkulmassa, Lehterä kertaili tilannetta MTV Urheilulle.

Tuliko kiitoksia Savinaisen suunnalta?

– Ei mitään. Ei arvosteta, Lehterä naurahti.

– Ehkä se kauden jälkeen saunaillassa jonkun kaljan tarjoaa, Lehterä väritteli perään.

Lehterä onnistui hiippailemaan läpiajoon, vaikka hän on kaukalossa merkattu mies. Siitä pitää huolen esine ja asia, jota kokenut hyökkääjä inhoaa.

– En pidä kultakypäristä yhtään! Mun mielestä niitä ei pitäisi olla ollenkaan, Lehterä ilmoitti.

– Sitä on kultakypärän myötä jatkuvasti taklausten ja huomion kohteena. Sitä on ikään kuin sellainen target-hahmo kaukalossa. Olisi hauskempaa pelata, kun ei vartioitaisi niin paljoa koko ajan.  Noh, toki, ei tuolla nyt lopulta niin suurta merkitystä ole. Tuo oli paljon hauskempi juttu nuorempana, kun sitä vähän kaipasi huomiota.

Lehterä, kultakypärän kera, tavoittelee torstaina uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta, kun finaalisarja jatkuu Tampereella. Voitot ovat Tapparalle nyt 3–1.

– Yritetään pitää pää kylmänä ja isketään kaikki likoon, Lehterä sanoi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat