Jukka Jalonen häkeltyi MM-kisojen kulisseissa – "Laitoimme viestiä eteenpäin"

Leijonien haasto meni läpi – Tshekin avausmaali hylättiin 5:08
Leijonien haasto meni läpi – Tshekin avausmaali hylättiin

Tshekki näytti siirtyvän perjantain Leijonat-pelin toisessa erässä johtoon, kun NHL-hyökkääjä Ondrej Palat (New Jersey Devils) painoi kiekon päätyviivan tuntumasta sisään. Leijonat haastoi osuman. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi, että Leijonien johto epäröi tilanteessa MM-kisoissa nähdyn häkellyttävän käänteen takia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien haastossa riitti hässäkkää, kun Suomen apuvalmentaja Mikko Manner ei meinannut saada joukkueen videopuolen viestejä perille hirvittävän huutomyrskyn keskellä.

– Emme kuulleet, että mitä piti haastaa. Että oliko kyseessä paitsio vai maalivahdin häirintä vai mikä, Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi jälkikäteen MTV Urheilulle.

Taustalta paljastui hämmentävä selkkaus.

– Perjantain aiemmassa Slovakia–Saksa-pelissä oli maalitilanne, minkä Slovakia haastoi. Meidän mielestämme se oli selkeä hylkäys. Osuma kuitenkin hyväksyttiin. Laitoimme siitä viestiä eteenpäin. Tshekillä oli sama juttu. He olivat katsoneet pelin ja ihmettelivät, että miten tuo (maali) saatettiin hyväksyä. Tuon takia olimme epävarmoja, Jalonen myönsi.

Jalonen viittasi Saksan Dominik Kahunin osumaan, mikä näkyy alta:

– Mietimme, että kyllä tuo (Palatin maali) pitäisi hylätä, mutta ottaen huomioon sen, että mitä he (tuomarit ja videohuone) tekivät siinä pelissä... sieltä saattoi tulla hyväksyntä ja jäähy meille. Riski piti kuitenkin ottaa, koska tuo oli sen verran selvä hylkäys meidän mielestämme, Jalonen jatkoi.

Video Leijonien haastotilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Leijonat oli oikeassa. Hylkäys tuli.

– Siinä oli selvä maalivahdin häirintä. Sen takia se sitten hylättiin. Oikein meni, Jalonen kuittasi.

Studiotiimi kommentoi Tshekin hylättyä maalia – "Hyvä liike valmennustiimiltä" 0:56
Studiotiimi kommentoi Tshekin hylättyä maalia – "Hyvä liike valmennustiimiltä"

Lue myös:

    Uusimmat