Jukka Jalonen latasi luun kurkkuun MM-areenan uumenissa – "Silloin asiat olisivat aika huonosti"

Leijonaraati: Suomelta loistava MM-startti Oliver Kapasen johdolla – ykkösketju herättää kuitenkin kysymyksiä 11:04
Leijonaraati: Suomelta loistava MM-startti Oliver Kapasen johdolla – ykkösketju herättää kuitenkin kysymyksiä

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen perusteli napakasti Suomen ketjumuutoksia keskiviikon jääharjoitusten jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien ketjut menivät uusiksi, kun 18-vuotias superlupaus Konsta Helenius tipahti neljän pelaavan vitjan ulkopuolelle.

Muutosten yhteydessä Jere Innala nostettiin NHL-miesten Mikael Granlundin (San Jose Sharks) ja Valtteri Puustisen (Pittsburgh Penguins) rinnalle.

– Mietimme aina noita, kun yksittäinen peli on pelattu. Voi olla, että seuraavaan peliin vaihtuu taas. Ei noissa ole sen kummempaa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi liikkeistä.

Jalosen mukaan Leijonien valmennusjohto ei halunnut tehdä valtavia muutoksia ketjukokoonpanoihin, sillä useampi lenkki toimi hyvin sunnuntain Iso-Britannia- ja maanantain Norja-peleissä.

– Emme halunneet lähteä ehdoin tahdoin muutosten tielle. Jos joku toimii, niin yritetään pitää se tai ne ennallaan, Jalonen sanoi.

Jaloselta tiedusteltiin Prahan 02 Areenan uumenissa sitä, että miten kokoonpanon ulkopuolelle jääneet Helenius ja Pekka Jormakka reagoivat siihen, kun he joutuivat pukemaan mustan paidan päälleen, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen pelaaja on pelaavien ketjujen ulkopuolella.

– Kahdella on aina sellainen päällään ja kaikki ovat ihan yhtä tärkeitä joukkuepelaajia. Ei tuolla ollut mitään ärtymystä havaittavissa. Jos olisi ollut, niin silloinhan asiat olisivat aika huonosti. Silloin ei kannattaisi tulla ollenkaan jäälle. Eikä varmaan pelaisi enää sen jälkeen, Jalonen latasi napakasti asiaa tivanneelle toimittajalle.

Jalonen ei innostunut myöskään avaamaan sitä, että miten Leijonat pyöritteli muutoksia maanantain Norja-pelin jälkeen.

– Nuo ovat niin monimutkaisia juttuja, että turha niitä on tässä avata. Meillä menee kauan, kun mietimme noita. Ei tuota prosessia pysty 15 sekuntiin tiivistämään, Jalonen ilmoitti.

Leijonat vietti tiistaina totaalista vapaapäivää. Jalonen oli liikkeellä muutaman johtoryhmän jäsenen ja vaimojen kanssa.

– Oli ihan hyvä ja rento päivä. Ei tullut paljoa lätkää mietittyä, Jalonen huikkasi.

Leijonien ja Itävallan peli alkaa torstaina Suomen aikaan kello 17.20. 

Lue myös:

    Uusimmat