Jussi Chydenius menetti vanhempansa viikon aikana – Don Huonot teki koskettavan eleen keikoillaan: "Kunnioitetaan heidän muistoaan"

1990-luvun lopun suosikkiyhtye Don Huonot keikkailee taas 7:31
1990-luvun lopun suosikkiyhtye Don Huonot palasi lavoille – kurkista yhtyeen tunnelmiin Tavastian takahuoneella ennen keikkaa

Jussi Chydeniuksen edesmenneiden vanhempien Kaj Chydeniuksen ja Kaisa Korhosen muistoa kunnioitettiin Don Huonojen Tavastian keikoilla.

Vuonna 2003 hajonnut Don Huonot  palasi jälleen keikkalavoille keväällä ja huhtikuun lopussa yhtye esiintyi kahteen otteeseen Helsingin Tavastialla. 

Tuplakeikkojen yllä oli kuitenkin synkkä varjo. Keikkoja edeltävän viikon aikana bändin rumpali-taustalaulaja Jussi Chydeniuksen kummatkin vanhemmat, säveltäjä Kaj Chydenius sekä teatteriohjaaja Kaisa Korhonen menehtyivät. 

Kaj Chydenius menehtyi 20. huhtikuuta 84-vuotiaana, Kaisa Korhonen 25. huhtikuuta 82-vuotiaana.

Jussi Chydeniuksen vanhempien muiston kunniaksi Don Huonot -yhtyeen käsivarsissa nähtiin keikkapäivinä mustat surunauhat. 

– Ajateltiin sitten, että kun siitä on niin vähän aikaa nyt, kun nämä keikat olivat eilen ja tänään, niin ajateltiin, että kunnioitetaan heidän muistoaan pitämällä nyt surunauhoja nämä keikat, Chydenius kertoi MTV Uutisille ennen yhtyeen keikkaa sunnuntaina 28. huhtikuuta. 

Chydeniuksen mukaan olisi tuntunut oudolta, mikäli hänen vanhempiensa, jotka kumpikin olivat merkittäviä suomalaistaiteilijoita, poismenoa ei olisi huomioitu. Hän ei kuitenkaan halunnut alleviivata sitä sen enempää keikalla. 

– Haluttiin antaa tuolle yleisölle, jotka ovat tulleet tänne katsomaan meidän keikkaa ja jotkut ovat odottaneet sitä 20 vuotta, niin ei tehdä siitä kuitenkaan mitään pääasiaa. Mutta nyt, kun on näin tuoreesta asiasta kyse, niin päätettiin tehdä tämmöinen. Sitä paitsi ne sopivat aika hyvin tähän meidän mustavalkoiseen teemaan, niin se ei sinällään ole mikään huutomerkki, mutta jonkinlainen kunnianosoituksen ele kuitenkin, Chydenius hymyili. 

Itse keikalla Jussi Chydenius omisti Don Huonojen kappaleen Sininen yö vanhemmilleen. 

– Tämä on mutsille ja faijalle, Chydenius totesi keikalla mikrofoniinsa ennen kappaleen alkua. 

Lue myös:

    Uusimmat