Juutalaisopiskelijat uhkaavassa jamassa – UFC-ottelija paikalle

Juutalainen opiskelijajärjestö Harvardissa kutsui israelilaisen UFC-vapaaottelija Natan Levyn opettamaan itsepuolustusta antisemitismin lisääntyessä.

Juutalaisen Harvard Chabad -opiskelijajärjestön puheenjohtaja ja rabbi Hirschy Zarchi sanoi, että itsepuolustuskoulutus on tarpeen "aikana, jolloin juutalaisiin ja Israeliin kohdistuva viha on valitettavasti lisääntynyt".

– On olemassa käsitys, että juutalaiset ovat fyysisesti heikkoja. Tarvitsemme vahvoja juutalaisia, Zarchi kertoi Harvardin yliopiston The Harvard Crimson -lehden mukaan.

Lehti raportoi, että monet juutalaiset opiskelijat ovat ilmoittaneet kokevansa turvattomuutta Harvardissa. Yliopiston kampukselle on kiinnitetty antisemitistisiä julisteita ja anonyymillä opiskelijafoorumilla on julkaistu vihamielisiä viestejä. Tilanne on eskaloitunut sen jälkeen, kun Gazan sota käynnistyi 7. lokakuuta 2023 Hamasin hyökäyksellä Israeliin.

Ei häpeää

UFC-ottelija Natan Levy on saatu Harvardiin apuun. Israelilainen opetti keskiviikkona opiskelijoille itsepuolustuskurssilla erilaisia puolustustekniikoita mahdollisia vaaratilanteita varten. Opetus on osa kuusi kurssia kattavaa koulutusohjelmaa.

Noin tunnin mittaisen koulutuksen pitänyt Levy sanoi, että päätavoitteena on saada kaikki kokemaan olonsa turvallisiksi. Hän toivoo, että kaikki olisivat ylpeitä siitä, mitä ovat, eivätkä häpeäisi omaa taustaansa.

Levy on otellut vapaaottelun huippuorganisaatio UFC:ssä neljä ottelua. Kaksi niistä hän on voittanut, kaksi hävinnyt.

Lue myös:

    Uusimmat