- 1 pkt hiivaa
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 keltuaistanoin
- 500 g ( 7 dl) vehnäjauhoja
- 250 g voita tai margariinia
- täyte:
- 1 kg kaalia
- nokare rasvaa
- suolaa, mustapippuria
- voiteluun keltuaista tai munaa
- 1. Suikaloi tai raasta kaali ja hauduta se pehmeäksi. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa joukkoon tilkka vettä.
- 2. Sulata rasva ja lisää joukkoon vesi. rasva jäähtyy silloin kädenlämpöiseksi. Sekoita keltuaiset, hiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vesi-rasvaseosta ja jauhoja vuoronperään kapustalla sekoittaen.
- 3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahden leivinpaperiarkin päälle. Anna kohota hetken aikaa.Levitä haudutettu kaali toiselle levylle, nosta toinen päälle. Nipistä reunat, voitele ja pistele paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa seuraksi esim. höyryävää kasvis- kana- tai lihalientä.