Kalle Rovanperä myöntää F1-haaveen – "On siitä suunnitelmia ollut"

Toyotan Kalle Rovanperä on ajanut tällä kaudella vain valikoituja kisoja rallin MM-sarjassa.

Rovanperä on kertonut nauttineensa lisääntyneestä sosiaalisesta elämästä ja stressittömämmästä elämästä. Nyt Rovanperälle on jäänyt enemmän aikaa muuhun tekemiseen ja suomalainen on nähty tänä vuonna muun muassa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa kilpailemassa.

Rovanperän on kerrottu haaveilevan myös F1-auton testaamisesta. F1-mahdollisuus voisi avautua suomalaiselle hänen sponsorinsa Red Bullin kautta.

Red Bull pyörittää formula ykkösissä käytännössä kahta eri tallia ja on muutenkin hyvin voimakkaasti mukana sarjassa.

– Kyllä se totta kai mahdollista on ja on siitä suunnitelmia ollut. Sanotaan nyt näin, että siitä on ollut suunnitelmia suunnitella se johonkin väliin. Vielä ei ole kuitenkaan lyöty sen suhteen mitään lukkoon, Rovanperä paljasti Latviassa.

Rovanperä on käynyt keskustelua vuoden mittaan mahdollisesta F1-testistä.

– Keväällä siitä viimeksi puhuttiin. On katsottu, että saataisiin kalenterit sopimaan, että sen voisi johonkin väliin laittaa. Parasta olisi tietysti tehdä se tänä vuonna, mutta tämäkin vuosi loppuu aika nopeasti. Katsotaan nyt, onnistuisiko se vielä tänä vuonna, Rovanperä pyöritteli.

Formula ykkösten lisäksi Rovanperällä olisi kenties mahdollisuus kilpailla myös kestävyyssarja World Endurance Championshipissa. Toyotalla on sarjassa oma tiimi ja tätä kautta sarjaan osallistuminen olisi matalan kynnyksen takana.

WEC-sarjassa ajetaan muun muassa legendaarinen Le Mansin 24 tunnin kestävyyskilpailu. Kyseiseen kilpailuun on vuosien varrella osallistunut monia entisiä F1-kuljettajia ja rallikuskeja.

– Siihen minä en osaa kommentoida vielä mitään. Kyllähän nämä kaikki asiat ovat hyvin mielenkiintoisia, mutta ei niitä ole vielä niin pitkälle mietitty. Olisi se ratahomma tosiaan mielenkiintoinen mahdollisuus itselleni, Rovanperä kommentoi.

Vaikka Rovanperä ei vielä tänä vuonna WEC-sarjassa radalle asti pääsisikään, on suomalainen saamassa vähintään pienen maistiaisen sarjasta.

– Kyllä siitä on ollut puhetta, että ainakin simulaattoria pääsee testaamaan. Pitää löytää sille hyvä aika tänä vuonna. Se on varmasti mielenkiintoista käydä sieltäkin vähän dataa hakemassa ja katsoa, miten se menee, Rovanperä paljasti.

Seuraavaksi Rovanperän kausi jatkuu elokuun alussa ajettavassa Suomen MM-rallissa. Sen jälkeen Rovanperän rallikalenteri on vielä loppukauden suhteen auki.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat