Esapekka Lappi tukki suunsa – "Nyt ei varmaan kannata…"

Esapekka Lappi hämmästelee Hyundaihin iskennyttä ongelmaa: "Ei minkäänlaisia varoitusvaloja" 0:58
Esapekka Lappi hämmästelee Hyundaihin iskennyttä ongelmaa: "Ei minkäänlaisia varoitusvaloja"

Esapekka Lappi haki uutta iskua torstaina ajamissaan testeissä.

Lappi teki viikko sitten paluun rallin MM-sarjaan yli kolmen kuukauden ajotauon jälkeen. Tällä kaudella vain valikoiduissa kisoissa ajava Lappi oli hukassa autonsa säätöjen kanssa Latvian MM-rallissa, minkä takia koko viikonloppu meni häneltä täysin penkin alle.

Lappi arveli ennen Latvian osakilpailua, että hänellä on saumat taistella palkintosijoista MM-sarjan uutuuskisassa. Mutta toisin kävi.

Torstain testinsä yhteydessä Lappi ei julkisesti suostunut lausumaan tulostavoitettaan Suomen MM-ralliin.

– Uusi mahdollisuus. Nyt ei varmaan kannata puhella, että mitä odottaa. Ennuste meni aika pieleen Latviaan, Lappi tuumi.

– Lähdetään tekemään parempi suoritus kuin Latviassa ja toivotaan, että vauhti on heti parempaa perjantaista lähtien.

Lappi hinkkasi Hyundai i20 N Rally1 -auton säätöjä kohdalleen tiimin testialueella Keski-Suomessa. Hyundai ja Toyota hyödyntävät aktiivisesti testiteitään, sillä virallisen testialueen ulkopuolella tiimeillä on käytettävänään vain 21 testipäivää vuodessa.

Tämä tuo oman haasteensa etenkin osa-aikaisille kuljettajille, jotka eivät pääse säännöllisesti ralliauton rattiin. Kaiken lisäksi kuskit tietävät testiteiltä jokaisen metrin, mikä ei välttämättä ole optimaalista kilpailuun valmistautuessa.

– Kun testipäiviä rajoitetaan, niin autoon ei pääse niin usein kuin tarvitsisi. Rajoituksia voi toki kiertää testikisoilla, mutta ei sekään tuntunut natsaavan (ennen Latvian MM-rallia). En näköjään osannut tehdä testikisassa autoa oikeanlaiseksi, Lappi totesi.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-4. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat