Kalle Rovanperän ajovideo sai selostamon haukkomaan henkeään: "187 km/h tuo paikka läpi!"

Kalle Rovanperällä hurja hyökkäys päällä – ralliselostamo pidätti henkeään 0:33
Video Kalle Rovanperän ajosta Ruotsin MM-rallin sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella sai MTV Urheilun selostamon haukkomaan henkeään.

Kalle Rovanperä pamautti tauluun hurjan heti Ruotsin MM-rallin päätöspäivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä pääsi perjantain ulosajonsa jälkeen viimein kisaamaan kunnolla, kun uuden pistelaskujärjestelmän mukaisesti sunnuntain erikoiskokeista jaetaan lisäpisteitä.

Toyota-kuski iski sunnuntaiaamun ensimmäiselle pätkälle 6,3 sekunnin pohjat ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia. Alkupään kuskien vertailussa Hyundain Ott Tänak jäi hyökkäyksestään huolimatta peräti 14,2 sekuntia suomalaisesta.

MTV Urheilun selostamossa tuli hetken hiljaista, kun Rovanperä tykitti jäisen mutkan nostamatta jalkaa kaasulta.

– Tuossa Tänak joutui nostamaan, selostaja Juho Kokko totesi.

– 187 (km/h) tuo paikka läpi. Ohhhoijaa, asiantuntija Jari Ketomaa hämmästeli.

Rovanperä otti samalla kiinnityksen sunnuntain täyteen seitsemän pisteen lisäpottiin, joka jaetaan päätöspäivän kolmen erikoiskokeen yhteistuloksen perusteella. Lisäksi tarjolla ovat tuttuun tyyliin pisteet kisan päättävän Power Stagen viidelle parhaalle.

– Se oli aika kiva. Pito oli parempi kuin odotin, joten se oli itse asiassa aika nautinnollista. Kapeat kohdat olivat aika kinkkisiä, Rovanperä sanoi aamun ensimmäisen pätkän maalissa.

Hyundain Esapekka Lappi pitää yhä rallin kokonaisjohtoa hallussaan 53,2 sekunnilla ennen Evansia. Lappi ei lähtenyt riskeeraamaan tarjolla olevaa voittoa sunnuntain pisteiden toivossa. Hän jäi Rovanperästä 36 sekuntia.

– Olosuhteet ovat todella nautinnolliset. Pito oli todella hyvä. Luulen, että jätkät ovat nauttineet siitä paljon. Minäkin vähän, mutta menen hullun hiljaa. Se kuitenkin toimii, Lappi myönsi.

– Aurinko paistaa ja isot penkat. Ei tämän kauniimmaksi voi mennä tämä homma. Muutama mutka oli ihan siistiä, mutta kyllähän se muuten aika hiljaa tuli. Mutta se on sen arvoista, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat