Kanadan ottelussa sokeeraava hetki – suomalaistuomari joutui pyytämään anteeksi

Iso-Britannia juhli pikaista johtomaalia jääkiekon MM-kisoissa valtaisaa ennakkosuosikkia Kanadaa vastaan. Osuma hylättiin, Iso-Britannia haastoi sen, suomalaiserotuomari ilmoitti, että maali hyväksytään, kunnes pahoittelikin perään ja sanoi, ettei se olekaan maali.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Altavastaaja Isolle-Britannian Liam Kirk iski maalittomassa tilanteessa kiekon häkkiin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Ison-Britannian Johnny Curran leikkasi kuitenkin laukauksen lähdettyä maalivahdin alueelle ja osui Kanadan maalivahtiin Joel Hoferiin.

Hetken päästä kädet levisivät: osuma hylättiin maalivahdin estämisenä. Yleisöstä vihellettiin maalin hylkäykselle kuuluvasti.

Iso-Britannia lähti haastamaan tuomiota.

Seurasi videotarkistus, minkä jälkeen suomalaiserotuomari Kristian Vikman ilmoitti jäällä, että kyseessä olisi hyväksyttävä maali. 

Hän vei heti kuitenkin tikkukaramellin altavastaajan suusta. Vikman oli sekoillut sanoissaan, sanoi "anteeksi" ja totesi, ettei osumaa hyväksytä.

Iso-Britannia sai epäonnistuneen haaston myötä kahden minuutin rangaistuksen, jonka se selvitti. Myöhemmin, vajaan kahdeksan minuutin kohdalla, Liam Kirk vei britit hyväksytysti johtoon ylivoimalla, mutta Kanadan Michael Bunting tasoitti nopeasti taiston 1–1:een.

Prahassa pelattava ottelu oli kirjoitushetkellä avauserässä kesken. Peli on molemmille joukkueille ensimmäinen tässä MM-turnauksessa.

Brittien maalintekijä Kirk voitti vuoden 2019 MM-turnauksen piste- ja syöttöpörssin tehopistein 5+9=14. Hän pelasi Mikkelin Jukureissa SM-liigakauden 2022–23 aikana.

Leijonien haasto meni läpi – Tshekin avausmaali hylättiin 5:08
Katso: Leijonien haasto meni perjantain ottelussa läpi – Tshekin maali hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat