Kanapyörykkä-nuudelikeitto

Kananpyörykkäkeitto
KanapyörykkäkeittoMTV
Julkaistu 16.11.2006 15:14(Päivitetty 16.11.2006 15:18)

4:lle hengelle

  • Pyörykät:
  • 400 g kanan marinoimattomia suikaleita
  • 1 punainen chili (siemenet poistettuna ja pienennettynä)
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 limen kuori raastettuna
  • Keitto:
  • 5 cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
  • 1 sitruunaruoho pilkottuna
  • 1 l kanalientä
  • 1 tlk (400g) kookosmaitoa
  • muna- tai riisinuudeleita
  • ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
  • limen mehu
  • suolaa ja pippuria
  • kalakastiketta
  • korianteria

Laita kanasuikaleet keoksi leikkuulaudalle. Pienennä suikaleet hakkelukseksi. Kaavi veitsellä kulhoon ja lisää loput massan ainekset. Purista raastetusta inkivääristä mehut massaan. Sekoita ja jätä hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.

Keitä nuudelit vedessä ja siivilöi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja pyörittele siinä inkivääriä ja sitruunaruohoa kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kiehauta. Laske keiton lämpöä niin, että se kiehuu tasaisesti, muuten kanapallot hajoavat.

Muotoile kanamassasta jauhoitetuilla käsillä lihapullia. Ota iso lusikka tai kaksi ruokalusikkaa ja laske kanapullat yksi kerrallaan kiehuvaan liemeen niin, että pidät pullaa hetken lusikalla liemessä. Pinnan pitää sulkeutua ja ottaa hieman väriä, ennen kuin lasket seuraavan pullan liemeen. Hämmennä lientä vasta, kun kaikki kanapullat ovat kiehuneet liemessä 3 minuuttia. Vältä muutenkin pullien hämmentämistä, etteivät ne hajoa.

Laita puolitetut kirsikkatomaatit kiehuvaan veteen ja lorauta sekaan maun mukaan kalakastiketta. Mausta vasta tämän jälkeen suolalla jos tarpeen, sillä kalakastike on melko suolaista. Keitto on valmista n. 10 minuutissa. Tarkista vielä kanapallojen kypysyys ennen tarjoilua. Tarjoile nuudeleiden kera. Koristele korianterilla ja tiristä päälle vielä limemehua.

(Köyhät ritarit 16.11.2006)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle