Kansallisen liigan vuoden pelaaja siirtyy ulkomaille

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen laitapelaaja Anni Hartikainen siirtyy Kuopion Palloseurasta ruotsalaiseen FC Rosengårdiin, seurat tiedottivat torstaina.

Hartikaisen, 20, sopimus malmöläisseuraan kestää vuoteen 2026 asti.

– Iloisena aloitan uuden matkan Rosengårdin kanssa. Tämä on seuraava askel urallani, enkä malta odottaa työn aloittamista, hän sanoi joukkueen tiedotteessa.

Rosengård pelaa Ruotsin pääsarjaa. Joukkue on mukana myös naisten Mestarien liigassa, jossa neljästä ottelusta on tullut neljä tappiota.

Hartikainen vihjasi siirrosta keskiviikkona Instagram-tilillään, ja ruotsalaismedia Aftonbladet oli jo pari viikkoa sitten yhdistänyt nuoren suomalaisen Rosengårdiin. Samassa seurassa pelaa myös Helmareiden Ria Öling.

Hartikainen nousi syyskuussa aikuisten maajoukkueeseen. Hänet valittiin viime kaudella Kansallisen liigan eli naisten korkeimman kotimaisen jalkapallosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Hänet palkittiin Captain's Ball -gaalassa Kansallisen liigan Vuoden pelaajana. Ilta venähti pitkäksi, ja Hartikainen myöhästyi aamulennoltaan Slovakiaan. Hänen piti matkustaa Helmareiden otteluun, mutta myöhästymisensä takia hänet siirrettiin maajoukkueesta sivuun.

Lue myös:

    Uusimmat