Kansanedustajille pohditaan somehäirinnän tuki- ja neuvontapalveluita – "Häirinnästä pelätään muodostuvan uhka demokratialle"

2:29imgSisäministeri Maria Ohisalon mukaan ihmiset eivät uskalla lähteä vaaleissa ehdolle nettivihan vuoksi.
Julkaistu 28.04.2021 12:36

MTV UUTISET - STT

Eduskunnassa selvitetään tarvetta somehäirinnän kohteeksi joutuneiden edustajien ja muiden eduskunnan työntekijöiden tuki- ja neuvontapalvelulle. Pääsihteeri Maija-Leena Paavola on asettanut sisäisen ryhmän, joka selvittää tukipalvelun tarvetta ja laatii toimintaohjeet somehäirintätilanteiden varalle.

Työryhmän puheenjohtajana on eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov (sd.). Työryhmän selvityksen on määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) sanoi helmikuussa, että eduskunnassa on myös tarkoitus selvittää tarkemmin, millaista uhkailua kansanedustajat kokevat.

Esityksen tuki- ja neuvontapalvelun järjestämisestä teki eduskunnan tasa-arvoneuvosto. Neuvosto oli kuullut somehäirintään perehtyneitä tutkijoita ja muita asiantuntijoita.

– Kuulemisissa on tullut esiin somehäirinnän laajuus ja vakavuus sekä sen kuormittavuus häirinnän kohteiksi joutuneille. Häirinnästä pelätään muodostuvan uhka demokratialle, jos se nostaa kynnystä ryhtyä ehdokkaaksi tai johtaa politiikasta luopumiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Tuoreimmat aiheesta

Eduskunta