Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka
KantarellipiirakkaMyllyn Paras Oy
Julkaistu 11.08.2005 10:56(Päivitetty 02.07.2008 12:46)

Perunapohjaista kevyehköä suolaista piirakkapohjataikinaa on kyselty Arjan Leivontanurkasta useampaan otteeseen. Tässä on nyt sellainen resepti. Täytteenä on ajankohtainen herkullinen kantarelli. Halutessa kantarellin voi korvata esim. parsakaalin kukinnoilla tai kasvissuikaleilla.

Kantarellipiirakka

  • 1 piirakkavuoallinen (halkaisija 27-30 cm)
  • Pohjataikina:
  • 3 dl perunasosetta (normaalipaksuista)
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl yrttisuolaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai voita
  • Leivitykseen:
  • voita tai margariinia
  • Korppujauhoja
  • Kantarellitäyte:
  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  • ½ l kantarelleja
  • 2-3 sipulia (varsineen)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1-2 dl juustoraastetta (Emmental)
  • 1-2 tl yrttisuolaa
  • 1/3 tl valkopippuria

Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Esipaista pohjaa 10 min paista 200 asteisen uunin keskitasolla.

Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään.

Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta

Vinkki:
Sopii myös pieniin Kantarellipiiraisiin. Tee reseptillä n. 10- 20 kpl pikkupiirasta muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle. Paistoajat ovat tällöin lyhemmät.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle