Karate Kid -näyttelijä Chad McQueen on kuollut

Yli 25 elokuvassa ja tv-sarjassa näytellyt Chad McQueen on kuollut 63-vuotiaana.

Näyttelijä Chad McQueen kuoli keskiviikkona 11. syyskuuta kotonaan Palm Desertissä, Kaliforniassa. Hän oli 63-vuotias.

Hänet tunnetaan parhaiten Dutchin roolista Karate Kid -elokuvasarjassa. 

Chadin perhe ilmoitti hänen kuolemastaan Instagramissa julkaisemassaan viestissä, johon oli liitetty kuva hänestä poikana kuuluisan isänsä kanssa. Chadin isä oli näyttelijä Steve McQueen.

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tähden pitkäaikainen asianajaja ja ystävä Arthur Barens kertoi, että kuolinsyynä oli sisäelimen vajaatoiminta. 

Chad oli mukana yli 25 elokuvassa ja tv-sarjassa näyttelijänä, tuottajana ja muissa rooleissa. Hänen ensimmäinen elokuvasuorituksensa oli rullalautailijana vuoden 1978 elokuvassa Skateboard. Hänet on voinut nähdä myös muun muassa elokuvissa New York Cop (1993) ja Red Line (1995).

Chad ei kuitenkaan pysynyt Hollywoodissa pitkään, vaan seurasi isänsä jalanjälkiä siirtymällä autourheiluun.

– Minua ympäröivät kaksi asiaa: elokuva ja moottoriurheilu, ja moottoriurheilu tuntui aina vetävän minua enemmän puoleensa, Chad sanoi kesäkuussa 2017 elokuvia käsittelevän FlickFeast-sivuston haastattelussa.

Chad kilpaili muun muassa Le Mansin 24 tunnin ja Sebringin 12 tunnin kilpailuissa. Vuonna 2010 hän perusti McQueen Racing -yrityksen, joka kehittää suorituskykyisiä autoja ja moottoripyöriä.

Chad loukkaantui vakavasti helmikuussa 2006 harjoitellessaan Daytona International Speedway Rolex 24 -tapahtumaa varten. Hän kertoi The Sunday Timesin haastattelussa kesäkuussa 2017, että oli lähes kuukauden koomassa ja mursi niskansa, jalkansa, käsivartensa, kylkiluunsa ja kärsi keuhkojen romahtamisesta.

Chadilla on ensimmäisen vaimonsa Stacey Totenin kanssa yksi lapsi Steven, 36, ja toisen vaimonsa Jeanie Galbraithin kanssa poika Chase, 29, ja tytär Madison, 28.

Lue myös:

    Uusimmat