Karmea erhe: Risteilyalus päästi matkustajat laivaltaan – yksi olikin saanut koronaviruksen ja nyt muita risteilyllä olleita etsitään ympäri maailmaa

Risteilyaluksen matkustajalla todettiin koronavirustartunta – matkustajat kerettiin päästää pois laivalta
Julkaistu 17.02.2020 19:03
Toimittajan kuva
Jere Silfsten

jere.silfsten@mtv.fi

Kambodzan viranomaiset olivat antaneet Holland America Linen omistaman Westerdam-risteilyjätin matkustajille luvan poistua laivalta torstaina, ja myöhemmin laivan matkustajalla todettiin koronavirus Malesiassa.

Lauantaina Malesian viranomaiset tiedottivat heidän testanneensa 83-vuotiaan amerikkalaisnaisen, joka oli saapunut Kuala Lumpuriin reittilennolla. Naisella todettiin olevan koronavirustartunta. Hän oli risteilyaluksen matkustaja.

Hänen puolisonsa testitulokset olivat negatiiviset koronaviruksen suhteen.

Uusi tapaus herättää kysymyksiä siitä, kuinka yritysten ja maiden tulisi käsitellä seurantaa ja karanteenia ihmisille, jotka ovat saattaneet altistua uudelle virukselle. Westerdam-risteilyaluksen amerikkalainen nainen oli ylittänyt tavallisesti oletetun 14 päivän itämisajan.

Holland American Linen mukaan aluksella olleille 1454 matkustajalle ja 802 miehistön jäsenelle oli tehty terveystarkastukset, eikä heillä ollut havaittu minkäänlaisia oireita. Henkilöille oli tämän jälkeen annettu lupa poistua laivasta.

Risteilyalus oli viettänyt kaksi viikkoa merellä, sillä Japan, Taiwan, Guam, Filippiinit ja Thaimaa olivat käännyttäneet aluksen pois, vaikka aluksen mukaan risteilylaivalla ei ollut havaittu koronavirustapauksia.

Matkustajia koitetaan tavoittaa ympäri maailmaa

Malesian viranomaisten mukaan tartunnan saaneen naisen kanssa reittilennolla olleista 145 matkustajasta 137 poistui jo sunnuntaina muihin maihin.

Holland America Line yrittää jäljittää matkustajia yhteistyössä hallitusten ja terveysasiantuntijoiden kanssa.

– Asiantuntijat tekevät yhteistyötä kansallisten terveysviranomaisten kanssa tutkiakseen ja jäjittääkseen matkustajia, kertoi Holland America Linen lääketieteellinen johtaja Grant Tarling.

Risteilyaluksella olleista matkustajista arvioidaan noin 500 henkilön olevan edelleen majoittuneina Kambodzassa.

Lähde: Reuters

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat