Kärppien NHL-vahvistus ihmetteli tuomareita – sanoi suorat sanat debyytistään: "En aio valehdella"

Kärppien NHL-vahvistus Nick Ritchie jäähyherkkänä liigadebyytissään 1:39
Video: Kärppien NHL-vahvistus Nick Ritchie jäähyherkkänä liigadebyytissään

Suuren kohun saattelemana Ouluun alkuviikosta saapunut NHL-vahvistus Nick Ritchie, 27, esiintyi keskiviikkona ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle, kun Kärpät hävisi Tampereella Tapparalle 1–4.

Ritchien NHL-ura on miesten jääkiekkoliigaan poikkeuksellisen ansioitunut, mutta mitään varsinaista unelmadebyyttiä 519 NHL-ottelua pelannut 27-vuotias kanadalainen ei Tampereella saanut.

Seitsemän kuukauden tauon jälkeen kaukaloon palannut Ritchie joutui jo avauserässä kaksi kertaa jäähyaitioon poikittaisesta mailasta ja huitomisesta.

– Ensimmäinen tuli ihan syystä, toisesta en ollut ihan varma. Täällä noista vihelletään, tuomaritkin ovat ehkä hieman erilaisia. Sain tänään hyvän oppitunnin, Ritchie kertoi.

Vasta maanantaina Suomeen saapunut hyökkääjä ehti treenata uuden joukkueensa kanssa vasta kerran, ja aikaerokin maksatti oman laskunsa.

– En aio valehdella, olin vähän ruosteessa. Sitä voi harjoitella kuinka paljon tahansa, mutta se ei ole sama asia kuin pelaaminen.

Tapparan Anton Levtchi (1+1) nousi keskiviikkona liigan pistepörssin ykköseksi pistesaldolla 9+22. Tampereelle hiljattain siirtynyt Olli Juolevi iski isäntien 3–1-osuman ja Tappara-uransa avausmaalin.

Lue myös:

    Uusimmat