Karu tapaus Ruotsissa: päänsä loukannut pelaaja jatkoi kentällä ja saapui tv-haastatteluun sekavana – "En muista mitään"

Ruotsin pääsarjaottelu Hammarbyn ja GAISin välillä sai pelottavan käänteen, kun Hammarbyn puolustaja Hampus Skoglund tuupertui kentän pintaan päähän tulleen iskun jälkeen. 20-vuotias kuitenkin jatkoi pelaamista ja saapui sen jälkeen sekavana haastattelupisteelle.

Skoglundin ja GAISin pelaaja Mervan Celikin päät kolahtivat lujaa yhteen puolen tunnin kohdalla pallon tavoittelu tilanteessa.

Skoglund kaatui maahan ja makasi siinä pitkään. Lääkärit tarkastivat tilanteen, jonka jälkeen puolustaja nousi ylös ja jatkoi pelaamista.

Kun ensimmäinen puoliaika tuli hetkeä myöhemmin päätökseen, otettiin Skoglund kenttähaastatteluun ennen pukukoppiin menemistä.

Skoglund seisoi haastattelupisteellä silminnähden sekavana, kun häneltä kysyttiin ajatuksia joukkueensa avausjakson esityksestä.

– Pelasimme mielestäni ihan ok ensimmäisen puoliajan... En muista, hän sanoo.

Miten pääsi voi?

– En tiedä. En muista mitään, rehellisesti sanottuna, Skoglund lisäsi ennen kuin hän jätti haastattelun kesken.

 

Ottelun jälkeen Hammarbyn joukkuetoveri Jusef Erabi kritisoi Skoglundin peluuttamista ja ottamista tv-haastatteluun iskun jälkeen. Tapahtumasarja keräsi kritiikkiä myös sosiaalisessa mediassa.

– Minusta on sairasta, että saa pelata heti tuon jälkeen. Seisoin aivan hänen edessään ja se näytti epämiellyttävältä, Erabi sanoi.

– Sitten se, että he tekevät haastattelun hänen kanssaan sen jälkeen... Minusta se on vain hyvin tunteetonta. He tietävät, että hän on saanut iskun, ja sitten he kysyvät häneltä kysymyksiä, joihin hän ei osaa vastata.

Aftonbladetin mukaan yksikään lääkäri ei halunnut kommentoida asiaa. Ottelun jälkeen Hammarbyn päävalmentaja Mikael Hjelmberg antoi tulkintansa tilanteesta.

– Skoglund vastasi kaikkiin kontrollikysymyksiin hyvin, joten hän sai luvan pelata. Sitten hänen oli määrä tehdä toinen kontrolli puoliajalla, ja siinä välissä oli haastattelu, joka ei mennyt hyvin, Hjelmberg harmittelee.

Skoglund vaihdettiin puoliajalla pois kentältä ja korvattiin Dennis Collanderilla.

– Jälkikäteen ajateltuna meidän olisi pitänyt tehdä erilainen päätös. Saamiemme tietojen ja paikan päällä tehdyn arvioinnin perusteella oli kuitenkin selvää, että hän pystyi pelaamaan, koska hän vastasi kysymyksiin hyvin.

Hjelmber vakuutti, että Skoglund voi ottelun jälkeen jo paremmin.

– Hän voi nyt aika hyvin. Hän on käynyt suihkussa ja syönyt, Hjelmber lisäsi.

Ottelu päättyi maalittomaan 0–0-tasapeliin. Hammarby on 20 ottelukierroksen jälkeen Allsvenskanissa kolmantena ja GAIS kuudentena.

Lue myös:

    Uusimmat