MTV Urheilun tiedot: HJK nappasi 19-vuotiaan Veikkausliiga-lupauksen

MTV Urheilun tietojen mukaan Helsingin Jalkapalloklubi on hankkinut 19-vuotiaan hyökkääjälupauksen Roni Huddin Vaasan Palloseurasta.

MTV Urheilun tietojen mukaan HJK on tehnyt Huddista aiemminkin tarjouksia vuosien varrella. Maanantaina osapuolet pääsivät kuitenkin siirron yksityiskohdista yhteisymmärrykseen.

Siirtosumma on maltillinen, sillä Huddin sopimus VPS:n kanssa olisi umpeutunut vuoden lopussa.

Hudd on saanut tällä Veikkausliiga-kaudella niukasti peliaikaa Jussi Nuorelan alaisuudessa. Kahdeksasta ottelusta hän on avannut kolme. Kaikkiaan suomalaisnuorukainen on esiintynyt Veikkausliigassa 50 kertaa ja tehnyt kuusi maalia.

Hudd on pelannut kahdesti Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja teki debyytissään maalin Islantia vastaan syyskuussa 2023. Sen jälkeen peliaika VPS:ssä kääntyi kuitenkin laskuun, eikä Hudd ole kuulunut EM-karsinnoissa päävalmentaja Mika Lehkosuon suunnitelmiin.

Talvihankinta lähtökuopissa

HJK:n keskikenttäpelaaja Hans Nunoo Sarpein odotetaan puolestaan poistuvan seurasta vain puolen vuoden ajanjakson jälkeen.

26-vuotias ghanalaispelaaja allekirjoitti HJK:n kanssa pitkän 2+1-vuotisen sopimuksen helmikuussa ja sai vielä merkittävästi peliaikaa alkukaudella.

Heinäkuussa Ilvekselle kärsityn 0–3-vierastappion jälkeen Sarpeita ei kuitenkaan olla HJK:n kokoonpanossa nähty.

Saksan kolmella korkeimmalla sarjaportaalla pelannut Sarpei esiintyi lopulta 16 Veikkausliiga-ottelussa, kymmenen kertaa avauksessa.

Artikkelia muokattu 27.8. kello 15.02: Huddin Veikkausliiga-tilastoja korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat