Tähän rieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saadaan hyvä, pehmeä suutuntuma
Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa.
Avokadososeen voi tehdä itse tai käyttää guacamolea
Mikäli et pidä mausteisesta rieskasta, käytä guacamolen tilalla omenasosetta
1 uunipellillinen (n. 25 palaa)
5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
1 dl guacamolea (tai avokadososetta, suolaa ja pippuria)
1 rkl sitruunamehua
1 muna
2 dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Ohrajauhoja
100 g appelsiinituorejuustoa
2 rkl avokado- tai rypsiöljyä
Pinnalle:
Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon guacamolea tai avokadososetta, jonka maustat pippureilla ja suolalla mieleiseksi tai käytä omenasosetta, jos haluat miedompaa rieskaa. Lisää myös sitruunamehu, muna, jauhot, appelsiinituorejuusto sekä hieman öljyä.
Levitä taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 25 min niin, että rieska saa hyvän värin. Leikkaa palasiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai esim. guacamolen, appelsiinituorejuuston tai sitrusmarmeladin kera.
Vinkki: Kokeile myös muihin puuropohjiin, esim. Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettuun puuroon.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy