Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.
1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- Täyte:
- noin 3 dl karviaismarjoja
- ½-1 dl sokeria tai hillosokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- Pinnalle:
- kananmunaa voiteluun
- mantelilastuja
- raesokeria
Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.
Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy