Käsittämätön tapahtumasarja olympiajalkapallossa – "Suurin sirkus, jonka olen nähnyt"

Marokko kellisti Argentiinan Pariisin olympiajalkapallon avausottelussa. Peli ei ollut aivan tavanomainen.

Marokko karkasi jo 2–0-johtoon, mutta Argentiina tuli tasoihin 15-minuuttiseksi venyneen lisäajan loppuhetkillä.

2–2-tasoitusta seurasi hurja yleisökaaos, jonka seurauksena peli keskeytettiin peräti kahden tunnin ajaksi. BBC:n mukaan katsomosta viskottiin kentälle muun muassa soihtu. Nurmelle ryntäsi Marokon pelipaitoihin sonnustautuneita faneja.

Mellakkapoliisit siirtyivät kahakassa kentän reunalle ja pelaajat talutettiin pukukoppiin. Tässä vaiheessa oli epäselvää, oliko ottelu tulkittu päättyneeksi.

Pian kävi ilmi, että kolme jäljellä ollutta minuuttia pelattaisiin tyhjällä stadionilla, mutta ei suinkaan tasatilanteesta.

Ylimääräisen paussin aikana Argentiinan tasoitusmaali kelailtiin VAR-tuomariston toimesta. Osuma päätettiinkin hylätä paitsiona.

– Suurin sirkus, jonka olen eläessäni nähnyt, Argentiinan olympiajoukkueen päävalmentaja, entinen huippupelaaja Javier Mascherano puhisi.

Ottelu päättyi lopulta nelisen tuntia aloitusvihellyksen jälkeen. Marokko piti siis johtonsa ja voitti lukemin 2–1.