Orpo Ruotsin ja Suomen Nato-yhteistyöstä: Olemme onnellisia siitä

Suomen hallitus on vieraillut tänään Tukholmassa. Vierailun tarkoituksena on entisestään tiivistää maiden välistä yhteistyötä.

Suomen ja Ruotsin pääministerit Petteri Orpo (kok.) ja Ulf Kristersson pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa molemmat hehkuttivat maiden vahvaa yhteistä historiaa ja yhä vain tiiviimpää yhteistyötä tulevaisuudessa. 

Molemmat kertoivat puheenvuoroissaan maiden ministerien saumatonta ja laaja-alaista yhteistyöstä oli kyse vihreästä siirtymästä, teknologisista innovaatioista tai lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Aiemmin maanantaina maiden puolustusministerit kertoivat, että Suomeen tulevien Naton FLF-joukkojen johtoon suunnitellaan ruotsalaisia.

Tästä sekä Orpo että Kristersson olivat silminnähden tyytyväisiä. Orpon mukaan hyvä yhteistyö Ruotsin kanssa on hyvin tärkeää. 

– Suomen näkökulmasta kun katsomme ympärillemme, idässä on muuri ja se on kiinni. Muurin takana on vihamielinen maa, joka aiheuttaa meille konkreettisia ongelmia. Kun me katsomme länteen ja etelään, jossa on ystävät ja liittolaiset. Olemme onnellisia siitä, että meidän yhteistyö on näin hyvää tällä hetkellä, Orpo kertoi tiedotustilaisuudessa.

Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen (kok) kertoi, että Ruotsi oli luonnollinen valinta, koska maiden turvallisuusympäristöt muistuttavat paljolti toisiaan. Myös pääministerit olivat samoilla linjoilla.

– Tämä on osa sitä mitä olemme tekemässä yhdessä, eli rakentamassa pohjolan puolustusta, painotti Orpo.

Kristersson korosti, että Suomen pyyntöön myöntävästi vastaaminen oli ilmiselvää. 

Lue myös:

    Uusimmat