Katso: Tapparan jatkoerämaalia edelsi puhuttava tilanne – Pelicans-tähti kolattiin kumoon

Nick Baptiste laukoi Tapparan voittomaalin heti jatkoerän alussa 1:46
Tapparan Otto Somppi kolasi Pelicansin Lubos Horkyn selästä kumoon – katso jatkoerämaali tästä. Taklaus näkyy heti videon alussa.

Tappara löi Pelicansin jääkiekon SM-liigan neljännessä loppuottelussa Lahdessa Nicholas Baptisten nopealla jatkoerämaalilla 4–3. Osumaa edelsi tilanne, jossa Tapparan Otto Somppi niittasi kiekkoa tavoitelleen Pelicansin Lubos Horkyn selästä kumoon.

Tapparan Valtteri Kemiläinen nosti kiekon puolustusalueelta keskialueelle. Pelivälinettä yritti tavoitella siniviivan tuntumassa Pelicansin tshekkitähti Lubos Horky, mutta Otto Somppi taklasi hänet kylmästi selän puolelta nurin.

Tappara pääsi hyökkäykseen, ja kanadalaishyökkääjä Nicholas Baptiste iski kiekon uuniin. Jatkoerä oli vanhentunut vasta 48 sekuntia.

– Loppuun hyvin mielenkiintoinen maali tuohon noin, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi MTV Urheilulle tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Katso tilanne ylälaidan videolta.

Tappara-kultakypärä Anton Levtchi katkaisi ottelussa kuuden ottelun mittaan venyneen pisteettömän jaksonsa ryminällä. Hän nosti Tapparan kolmannessa erässä 0–2-tappioasemasta kolmella maalillaan 3–2-johtoon.

Anton Levtchi iski hattutempun yhteen erään 1:29
Näin Anton Levtchi teki hattutempun – katso Tappara-virtuoosin maalit tästä.

Pelicansin Aleks Haatanen iski tasoituksen 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen ja oli hänelle ottelun toinen.

Pelicans kyseenalaisesti tasoihin: Lars Bryggmanin maila Christian Heljangon jaloissa, Aleks Haatanen osuu 4:48
Katso: Tappara-maalivahti Christian Heljanko kaatui mailaosuman jälkeen – Pelicansin tasoitus viimeisellä minuutilla hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 3–1. Se voi juhlia Suomen mestaruutta jo sunnuntaina, jolloin on edessä sarjan seuraava ottelu Tampereella.