Patrik Laine kaupattiin! Vaihtaa ikoniseen NHL-seuraan

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine vaihtaa osoitetta NHL:ssä.

Laine kaupattiin Columbus Blue Jacketsista ikoniseen NHL-seuraan, Montreal Canadiensiin. Kaupassa Blue Jackets siirsi Laineen lisäksi toisen kierroksen varausvuoron Canadiensin suuntaan. Vaihdossa toiseen suuntaan liikahti 24-vuotias jenkkipuolustaja Jordan Harris.

Blue Jackets ei pidätä kaupassa lainkaan rahaa, vaan Canadies ottaa Laineen sopimuksen täysin kontolleen.

Laine, 26, pyysi kesän alussa Blue Jacketsilta siirtoa muualle. Häntä vietiin huhuissa Canadiensin lisäksi muun muassa Carolina Hurricanesin, Nashville Predatorsin ja Seattle Krakenin suuntaan.

Laine vapautui vastaikää NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmasta, jonne hän hakeutui tammikuussa. Suomalaishyökkääjän viime kausi oli hyvin rikkonainen, eikä hän pelannut lopulta kuin 18 runkosarjaottelua (6+3=9).

Blue Jacketsin kannalta kaupan anti jäi ohueksi erityisesti siksi, koska Laineen nykysopimuksen palkkakattosumma on peräti 8,7 miljoonaa dollaria eli 7,85 miljoonaa euroa.

Canadiens on rämpinyt viime vuodet NHL:n pohjamudissa. Canadiens ylsi vielä koronan sävyttämällä kaudella 2020–21 finaaliin, minkä jälkeen se ei ole päässyt kuitenkaan edes pudotuspeleihin mukaan.

Historiaa seuralta löytyy, sillä Canadiens on nyky-NHL:n vanhin seura (perustettu vuonna 1909). Canadiens on voittanut NHL:n mestaruuden eli Stanley Cupin peräti 24 kertaa. 

Lue myös:

    Uusimmat