Patrik Laineelle uusi pelinumero Montrealissa – päätyi näyttävään ratkaisuun

Tulosruutu: Patrik Laine kaupattiin NHL:ssä Montreal Canadiensiin

NHL-suomalaishyökkääjä Patrik Laine kaupattiin Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä Columbus Blue Jacketsista Montreal Canadiensiin. Montrealissa Laine lähtee uudelle tielle.

Laine, 26, pyysi kesän alussa siirtoa muualle. Suomalaishyökkääjä vapautettiin vastaikää NHL:n ja pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmasta, minkä jälkeen hänen siirtokuvionsa edistyi.

Blue Jackets kauppasi Laineen Montrealiin, mistä vaihdossa toiseen suuntaan lähti jenkkipuolustaja Jordan Harris. Blue Jackets antoi kaupassa Laineen lisäksi myös toisen kierroksen varausvuoron, joka on vuodelle 2026.

Canadiens otti kaupassa Laineen koko sopimuksen haltuunsa. Laine tienaa 8,7 miljoonaa dollaria (7,85 miljoonaa euroa) kautta kohden kesään 2026 saakka.

Montrealissa Laine lähtee uudelle tielle, sillä hän ei voi käyttää hänen tuttua numeroaan eli 29. Canadiens kun on jäädyttänyt kyseisen, Ken Drydenin käyttämän numeron.

Mihin ratkaisuun Laine päätyi? Käänteiseen.

Suomalaishyökkääjä pelaa Montrealissa numerolla 92. Laine ei ole aiemmin käyttänyt kyseistä numeroyhdistelmää ammattilaisuransa aikana.

Laineen lisäksi Canadiensista löytyy toinen suomalainen, hyökkääjä Joel Armia.

Uusi NHL-kausi käynnistyy lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat