Kehonrakennuksen megatähti: Jätti-ilmoitus

Kehonrakennuksen suurtähti Chris Bumstead lopettaa uransa.

Bumstead, 29, voitti tänä vuonna jo kuudennen Mr. Olympian klassisen fysiikan mestaruutensa. Ennen pysäyttämätöntä voittokulkuaan kanadalainen oli sijoittunut kyseisessä kehonrakennuksen kuninkuustapahtumassa kahdesti toiseksi.

Bumstead ilmoitti tuoreen voittonsa jälkeen viime viikonloppuna Las Vegasissa, että se oli hänen viimeinen kertansa kilpailijana lavalla.

– Olen tehnyt viime vuosina paljon uhrauksia, ja se on palkittu. Olen ollut todella kiitollinen, ja nyt on aika astua sivuun, Bumstead sanoi.

Hän kertoi tubettaja Chris Williamsonin haastattelussa suurimmaksi uhraukseksi mielenrauhansa: Bumstead on halunnut onnistua neuroottiseksikin luonnehtimallaan tasolla. Ääni hänen päänsä sisällä on ajoittain sanonut, ettei hän tekisi riittävästi, ja Bumstead on kokenut ahdistusta. Samalla hän on tehnyt valtavasti töitä ollakseen parempi.

Bumstead on myös avannut kärsivänsä Bergerin taudista eli eli verisuonten tukkotulehduksesta. Reumaliiton mukaan kyseessä on pienten ja keskisuurten valtimoiden ja laskimoiden sairaus, jossa verenvirtaus käsiin ja jalkoihin estyy verisuonten sisällä kehittyvien tulppien takia. Tautia ei voida toistaiseksi parantaa, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa.

"En muuttaisi mitään"

Bumstead toivoi asettaneensa kehonrakentajana standardin, ja hänen voi todella sanoa tehneen sen viimeistä piirtoa myöten hiotulla klassisella fysiikallaan. Hän on vuodesta 2016 Mr. Olympiassa järjestetyssä klassisen fysiikan sarjassa menestyksellään ylivoimaisesti historian paras, ja muilla riittää töitä yltääkseen hänen saavutuksiinsa.

– Tuntuu todella katkeransuloiselta, että tämä on viimeinen kertani lavalla. Nämä ovat olleet parhaat kahdeksan vuottani, elämäni upein matka, enkä muuttaisi mitään.

Ensimmäisen lapsensa huhtikuussa kumppaninsa kanssa saanut Bumstead on kertonut, että hän haluaa keskittyä jatkossa ainakin perhe-elämään. Kehonrakennussuuruudella on myös muun muassa vaate- ja lisäravinnebisneksiä.

Mr. Olympian voittajat 2024:

Mr. Olympia: Samson Dauda (Iso-Britannia)
Ms. Olympia: Andrea Shaw (Yhdysvallat)
212: Keone Pearson (Yhdysvallat)
Fitness: Missy Truscott (Kanada)
Figure: Cydney Gillon (Yhdysvallat)
Naisten fysiikka: Sarah Villegas (Kolumbia)
Wellness: Isabelle Nunes (Brasilia)
Klassinen fysiikka: Chris Bumstead (Kanada)
Miesten fysiikka: Ryan Terry (Iso-Britannia)
Bikini: Lauralie Chapados (Kanada)
Pyörätuoli: Harold Kelley (Yhdysvallat)

Lue myös:

    Uusimmat