Kehonrakentaja Chad McCrary on kuollut

Yhdysvaltalainen kehonrakentaja Chad McCrary on kuollut 49-vuotiaana. Suru-uutisesta kertoo muun muassa Evolution of Bodybuilding -sivusto.

McCrary niitti menestystä pyörätuolikehonrakennuksessa ja ylsi muun muassa pyörätuoli-Olympia-kilpailun lavalle. Hän sijoittui arvostetussa kisassa kuudenneksi vuonna 2021 ja yhdeksänneksi vuonna 2022. 

Arnold Classic -kisassa hän sijoittui vuonna 2022 neljänneksi.

Amatöörinä McCrary oli voittanut NPC-liiton kansallisen pyörätuolimestaruuden 2016 ja 2020.

Evolution of Bodybuilding muotoilee McCraryn jättäneen 2. tammikuuta fyysisen vartalonsa taakseen ollakseen vapaa kivuista ja kärsimyksistä.

Motocross-onnettomuudesta pyörätuoliin

McCrary joutui pyörätuoliin kaaduttuaan pitkän hypyn motocross-pyörällä vuonna 2005. Hän sai onnettomuudessa pahan selkäydinvamman.

McCrary oli aloittanut kehonrakennuksen ennen vammautumistaan 2000-luvun alussa. Hän ehti jo lopettaa kehonrakentajana kilpailemisen ja siirtyä motocrossin pariin, mutta hän päätti onnettomuutensa jälkeen alkaa kisaamaan pyörätuolikehonrakennuksessa.

McCrary muokkasi treenejään fyysisten rajoitustensa mukaisesti niin, että hän pystyi tekemään liikkeet istuen tai makuulla.

"Tarina elää muiden kautta"

McCraryn sisko Lauren Wahl kuvaili edesmennyttä veljeään koskettavasti.

– Veljeni elämäntehtävä oli tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä tarinallaan vastoinkäymisten voittamisesta, tapahtuipa se sitten keskustelun, kehonrakennuksen, julkisen puheen tai hänen kirjansa välityksellä. Koen olleeni etuoikeutettu saatuani olla todistamassa kaikkea, mitä hän saavutti, ja sitä, miten hän kosketti ihmisiä matkansa varrella, Wahl kertoi.

– Olen kiitollinen, että tarina elää muiden kautta, joihin hän vaikutti. Sydäntäni särkee, etten saa enää nähdä häntä fyysisesti tai puhua hänen kanssaan, mutta saan rauhan tiedostaessani, että näen hänet jälleen jonain päivänä paljon paremmassa paikassa.

Lue myös:

    Uusimmat