Australialainen kehonrakentaja Gabriel McKenna-Lieschke huomasi kaksi vuotta sitten viiveellä, ettei hänellä ollut enää oikeaa kättä.
McKenna-Lieschke oli ollut nostamassa painoja kuntosalilla Australian Gepps Crossissa marraskuussa 2020, kuten usein ennenkin, kun hänen elämänsä muuttui. McKenna-Lieschken hauiksesta repeytyi jänne 50-kiloiseksi lastattua tankoa nostaessa.
– Hyppäsin autoon ja ajoin noin 50 metriä huutaen kivusta. Soitin ystäväni hakemaan minut, McKenna-Lieschke on kerrannut Mirrorin mukaan.
McKenna-Lieschke hakeutui sairaalaan, jossa hänen hauikseensa tehtiin korjaavaa leikkausta. McKenna-Lieschken mukaan hänelle ei annettu antibiootteja.
Hauis näyttikin parantuvan, kunnes käsivarsi muuttui McKenna-Lieschken mukaan kirkkaanpunaiseksi ja turposi yli kolme kertaa paksummaksi.
– Sen piti olla repeämän korjaava rutiinileikkaus, jota seuraisi kuntoutus, mutta se muuttui painajaiseksi, joka melkein maksoi "Gabelle" hänen henkensä, McKenna-Lieschken ystävä Edward Noble kirjoitti GoFundMe-sivustolla.
McKenna-Lieschke oli saanut lihansyöjäbakteeriksikin kutsuttavan nekrotisoivan faskiitin, joka on on A-streptokokkibakteerin aiheuttama hengenvaarallinen pehmytkudoksissa etenevä tulehdus.
McKenna-Lieschke saatettiin keinotekoiseen koomaan, jossa hän oli 10 päivää. Hänelle tehtiin 11 leikkausta, mutta hänen kätensä jouduttiin amputoimaan kyynärpään yläpuolelta hänen henkensä pelastamiseksi.
– Käytin paljon lääkkeitä enkä tajunnut pariin päivään, mitä oli tapahtunut, ennen kuin katsoin peiliin ja käteni puuttui, McKenna-Lieschke kertoi The Advertiserille.
Ratapyöräilyn pariin
McKenna-Lieschke urheili aiemmin intohimoisesti sekä kehonrakennuksen että nyrkkeilyn parissa, mutta yksikätisenä ne eivät tuntuneet lajeilta, joissa hän kilpailisi.
McKenna-Lieschken päähän pälkähti eräänä päivänä ratapyöräily, ja nyt hän on hurahtanut lajiin. McKenna-Lieschke tähyää Pariisin vuoden 2024 paralympialaisiin.
– Aion voittaa kultaa.
Kuntosalillakin yhä sosiaalisen mediansa perusteella viihtyvän australialaisen asenne on rautaa.
– Ajattelen, että tarinani sinnikkyydestä voi todella auttaa ja inspiroida muita, joilla on vaikeaa.