Yhdysvaltalainen teini menehtyi syötyään maapähkinävoita sisältävän keksin, kertovat muiden muassa New York Post sekä CBS Denver.
Videolla pohditaan, mikä on mikrobien merkitys allergioiden syntymisen ehkäisyssä.
Ensimmäisenä tapaturmasta kertoi 15-vuotiaana kuolleen Alexi Staffordin äiti, Kellie Travers-Stafford.
– Sydämemme ovat särkyneet ja olemme edelleen shokissa. Olimme omistaneet elämämme pitääksemme lapsemme erossa yhdestä ruoka-aineesta, maapähkinöistä, Kellie kirjoittaa Facebook-päivityksessään.
Tyttö luuli keksipakettia "turvalliseksi"
Jos päivitys ei näy, voit avata sen tästä.
Vanhempien valvova katse ei kuitenkaan yltänyt teinitytön ystävän luo, jossa pöydällä lojui avattu paketti Chips Ahoy! -keksejä.
LUE MYÖS: Ovatko oireesi ruoka-allergiaa? Älä ohita näitä merkkejä
Aiemmin Alexi oli oppinut, että kyseisestä keksipaketista ei löytynyt maapähkinää. Pöydällä oleva paketti ei kuitenkaan sisältänyt tytölle turvallisia keksejä, vaikka hän niin nopealla vilkaisulla luulikin.
Alexi söi yhden keksin. Saman tien tytön suussa alkoi kihelmöidä ja hän lähti kotiinsa.
– Hänen tilansa romahti nopeasti, Kellie kirjoittaa.
Vanhempien ensiapu ei auttanut. Alexi kuoli vain puolitoista tuntia keksin syömisen jälkeen.
Varoitus muille allergioista kärsiville
– Tunnen olevani eksyksissä ja vihainen. Hän tiesi rajansa ja että samalaisia keksipaketteja löytyy. Hän tiesi, mikä on turvallista, Kellie-äiti kirjoittaa.
Hän haluaa varoittaa tarinalla muita allergiasta kärsiviä, jotta he tarkastaisivat pakkauksen huollella allergisoivien ainesosien varalta.
– Tietoisuuden välittäminen on tärkeää, jottei tällainen kamala erhe toistu.
LUE MYÖS: Viisi merkkiä ruoka-allergiasta – voi tulla aikuisenakin!
Lähde: Facebook, New York Post, CBS Denver
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.