Kenraali evp. Mauri Koskelan raiskaussyyte nurin hovioikeudessa

Vaasan hovioikeus hylkäsi perjantaina prikaatikenraali evp. Mauri Koskelan syytteen raiskauksesta.

Vuosi sitten Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Koskelan yhden vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Käräjätuomion mukaan Koskela oli muun muassa sitonut uhrin ja pakottanut tämän sukupuoliyhteyteen väkivalloin.

Vaasan hovioikeus hylkäsi raiskaussyytteen, koska sen mukaan näytön perusteella ei voitu poissulkea Koskelan esittämää vaihtoehtoista tapahtumainkulkua siitä, että kyse oli Koskelan ymmärtämällä tavalla ollut osapuolten yhteisymmärryksessä harrastamasta seksistä, jollaista he olivat aiemminkin harrastaneet.

Hovioikeus katsoi kuitenkin käräjäoikeuden tavoin Koskelan syyllistyneen ampuma-aserikokseen. Oikeuden mukaan hän oli pitänyt hallussaan Mauser-pistoolia ja sotilaskivääriä ilman vaadittua lupaa.

Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Pitkä ura ammattiupseerina

Vuonna 1960 syntynyt Koskela teki pitkän uran ammattiupseerina Puolustusvoimien palveluksessa. Hän toimi sotilasurallaan useissa kansainvälisissä tehtävissä, kuten YK:n Syyriassa ja Israelissa toimivan Undof-operaation apulaiskomentajana. Lisäksi hän johti Puolustusvoimien kansainvälistä keskusta ja toimi 2010-luvulla Enontekiön vs. kunnanjohtajana.

Koskela toimi sotilasuransa jälkeen myös Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtajana. Vuonna 2020 hän sai Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkin.

Lue myös:

    Uusimmat