Eläkevakuuttaja Kevan teettämän tutkimuksen mukaan lähes joka viides eläkeläinen sanoo tekevänsä eläkkeen ohella työtä joko täyspäiväisesti tai osa-aikaisesti.
Lähes puolet eläkeläisistä kertoo työnteon kiinnostavan. Eläkkeellä työskentely on tutkimuksen mukaan yleisintä Keski-Pohjamaalla ja Lapissa.
Mutta miten paluu sorvin ääreen eläkepäiviltä yleensä tapahtuu? Kevan johtava asiantuntija Ismo Kainulainen kertoo MTV Uutisille, että monet eläkeläiset päätyvät työn pariin saatuaan työtarjouksia edelliseltä työnantajaltaan.
Kainulainen kertoo, että julkisella puolella hoitoalalla sekä opetus- ja lastentarha-alalla on paljon työntekijöitä, jotka käyvät töissä eläkkeellä.
– Luulisin, että sillä puolella on vankka osaaminen hankittu aikanaan työelämässä. Sitten halutaan olla työuran jälkeen vielä avuksi työelämässä. Uskon, että tämä selittää tilannetta jonkin verran.
Kainulainen toteaa, että Suomessa on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa eläkeläistä ja useampi satatuhatta ihmistä on kiinnostunut työteosta. Kainulainen pitää tilannetta erittäin positiivisena.
Osa-aikatyö on Kainulaisen mukaan huomattavasti yleisempää eläkeläisten parissa kuin kokoaikatyön tekeminen.
– Uskon, että se liittyy siihen eläkeaikaan, että halutaan vähän valita, milloin käydään tekemässä joku pieni työkeikka ja milloin sitten ollaan sillä omalla ansaitulla vapaalla.
Kainulaisen mukaan eläkeläisten työkiinnostuksessa olisi ratkaisun aineksia myös Suomen työvoimapulaan.
– Julkiselta sektorilta on jäämässä joka kolmas työntekijä eläkkeelle seuraavan kymmenen vuoden aikana ja mikäli me emme tätä porukkaa ota mukaan työelämään niin en usko, että Suomessa pystytään nykyisiä palveluja millään tavalla järjestämään.
Kainulainen kertoo, että eläkeläisiä kannustaa töihin erityisesti työn merkitys ja palkka.
– Aika moni katsoo, että pieni siivu sen eläkkeen päälle on tervetullutta ja varmasti kaikki sen ymmärrämme.