Ohraleseessä on yli kymmenen prosenttia kuituja! Ohraleseestä valmistuu maukas puuro, se sopii hyvin leivonnaisiin, jälkiruokiin sekä kasvisruokiin tai sitä voi ripotella sellaisenaan esimerkiksi jogurtin sekaan. Terveelliset rieskat maistuvat väli- tai iltapalana, ne kannattaa herkutella ehdottomasti tuoreena!
1 iso pyöreä 30 cm, 2 keskikokoista 20 cm tai 8 kpl 10 cm
- 3 dl Myllyn Paras Ohralesettä
- 1 tl suolaa
- ½ tl soodaa
- 1 tlk kevyt kermaviiliä (2 dl)
- 2 dl piimää
- (30 g sulatettua voita)
Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 minuuttia).
Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi.
Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä.
Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy