Keventäjän ohrarieska

Julkaistu 15.01.2009 08:37

Ohraleseessä on yli kymmenen prosenttia kuituja! Ohraleseestä valmistuu maukas puuro, se sopii hyvin leivonnaisiin, jälkiruokiin sekä kasvisruokiin tai sitä voi ripotella sellaisenaan esimerkiksi jogurtin sekaan. Terveelliset rieskat maistuvat väli- tai iltapalana, ne kannattaa herkutella ehdottomasti tuoreena!

1 iso pyöreä 30 cm, 2 keskikokoista 20 cm tai 8 kpl 10 cm

  • 3 dl Myllyn Paras Ohralesettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • 1 tlk kevyt kermaviiliä (2 dl)
  • 2 dl piimää
  • (30 g sulatettua voita)

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 minuuttia).

Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi.

Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä.

Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle