Kevyet joulutortut ja kevyt omenapiiras

Kevyttä leivontaa
Kevyttä leivontaa
Julkaistu 15.12.2004 06:00(Päivitetty 15.12.2004 12:51)

Kevyet joulutortut

  • 250 g kevytmargariinia (becel juokseva ruoanvalmistus rasva)
  • 3-4 dl ohrajauhoja (osan voi korvata vehnäjauhoilla)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa
  • tilkka vettä
  • luumu- ja/tai aprikoosisosetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi ne sekaisin margariinin kanssa. Lisää rahka ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Valmista joulutorttuja normaaliin tapaan ja koristele ne paiston jälkeen tomusokerilla.

Omenapiiras

  • Muro-lesepohja:
  • 1 kanamuna
  • ½ dl fruktoosia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohrajauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita ja/ tai leseitä (sekoitettuna)
  • n.100 g margariinia
  • Täyte:
  • 2-3 hapanta omenaa
  • 3 rkl omenasosetta
  • 2-3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • kanelia

Valmista taikina. Vaahdota muna ja sokeri. L isää jauhot ja hiutaleet sekä lopuksi rasva. Laita taikina hetkeksi kylmään. Lohko omenat täytettä varten. Sekoita keskenään jogurtti, omenasose ja kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado pohjalle omenalohkot ja kaada päälle jogurttiseos. Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja kanelia. Paista piirasta 200 asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia.

Reseptit: Riitta Randström

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle